Αναστάτωση με τη διανομή της Καινής Διαθήκης σε σπίτια της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας – Για νεοπροτεσταντική οργάνωση κάνει λόγο ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίαςarhtjrasytjyrjyrjryjrrrthj

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας το γεγονός πως άγνωστα άτομα – σύμφωνα με μαρτυρίες – διανέμουν την Καινή Διαθήκη σε σπίτια καθώς επίσης και ενημερωτικό υλικό.

Η ανακοίνωση της Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη δράση

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ’ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεο-προτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», και απεφάσισε όπως ενημερώσει το Ορθόδοξο Πλήρωμα σχετικά με αυτήν.

Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει ευρείας κλίμακος προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Operation Joshua 9», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 – 14 Ιουλίου 2016, στους νομούς Φλωρίνης, Καστορίας, Κοζάνης και Πιερίας. Επίσης, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβί-βαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, και ταυτοχρόνως υποστηρίζει, ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χρι-στιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρε-τικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κη-ρυκές» τους από το εσωτερικό η το εξωτερικό και παραμένουν πιστοί στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

Τι αναφέρει στο eordaia.org ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας Αυγουστίνος Αυξωνίδης:

Ν.Α. για το KOZANILIFE.GR

8 σχόλια στο άρθρο “Αναστάτωση με τη διανομή της Καινής Διαθήκης σε σπίτια της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας – Για νεοπροτεσταντική οργάνωση κάνει λόγο ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας

  1. Δυστυχώς οι εποχές που ζούμε ευνοούν τον καθένα στο να περάσει αυτό που θέλει, σε όλους τους τομείς της ζωής μας…

  2. ο κακός της υπόθεσης

    - Edit

    Απαντήστε

    δεν πρεπει να παρουμε τη διαθηκη απο χερι προτεστάντη??? τι ειπε ο παπάς??? τι έχει το χερι του προτεσταντη? είναι βρώμικο? ή μήπως θα αλλάξει τα λεγομενα της γραφής, αν την ακουμπήσει? δεν παμε καλά..

  3. ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΑ (ΤΖΑΜΙΑ) ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΗ) ΚΑΙ Η ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ?

  4. ΕΠΕΙΔΗ ΑΠ’ΕΞΩ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙΟΛΑΣ!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΑΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ;;Η ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ Η ”ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ” ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ….ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΝΗΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝΕ ΚΡΥΦΑ;;ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ;;ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ;;

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.