Κοζάνη: Απάντηση ΠΑΣΟΚ προς ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα αγροτικά ζητήματα

pasok-logo

“ΚΡΕΙΤΤΟΝ το ΣΙΓΑΝ ” ή καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς…

Με σαφή αλαζονική έκφραση  “Βρε καλώς τους..” που απέκτησαν μέσα σε λίγους μήνες εξουσίας ξεχνώντας -προφανώς- από πού προέρχονται και τί -υποτίθεται- πρέπει  να υπηρετήσουν “απάντησαν” στην ανακοίνωση τύπου της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ πού πραγματεύτηκε με στοιχεία και αριθμούς τις ΤΙΜΕΣ των ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ πού αυτές τις μέρες είναι το
“καυτό θέμα” για κάθε αγρότη και κάθε αγρότισσα.

Το τμήμα ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΚΟΖΑΝΗΣ ανταπαντά για πρώτη και τελευταία φορά (Για το ζήτημα).

1) Είναι προς ψόγο και αρνητική κριτική επειδή μπορούμε να  έχουμε ΤΑΥΤΟΣΙΜΕΣ απόψεις ως Ν.Ε με τον σύντροφο Πάρι Κουκουλόπουλου? Για το αγροτικό για παράδειγμα….Δεν γνωρίζετε τους Βασικούς κανόνες της Διαλεκτικής ως πρώην αριστεροί?…

2)Ως προς  τις διεθνείς τιμές των ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ το κλείσιμο των δυο (2) μεγαλύτερων χρηματιστηρίων αγροτικών προϊόντων για την ΕΥΡΩΠΗ ή ΜΠΟΛΩΝΙΑ ΕΔΙΝΕ ΤΙΜΕΣ 25sent\ΚΙΛΟ δηλαδή  70% πάνω από τις  τιμές που αγοράζουν οι έμποροι στην Ελλάδα…
Για τις ΗΠΑ χρηματιστήριο του ΣΙΚΑΓΟ αναλογικά ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ…
Άτυχη κατά συνέπεια ή επίκληση των διεθνών τιμών και η προσπάθεια “ψαρέματος σε θολά νερά” εκμεταλλευόμενοι την πιθανή άγνοια της διεθνούς κατάστασης  από την πλευρά των αγροτών μας .Ακόμα και ΕΣΕΙΣ θα έπρεπε να γνωρίζετε τα αποθέματα ασφαλείας  σε ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ βρίσκονται στο -10% παγκοσμίως.

3)Το ΠΑΣΟΚ -ιστορικά- ανέδειξε την ανάγκη του συνεργατισμού και του συνεταιριστικού Κινήματος με το οποίο (ΠΑΣΟΚ) συνεργαστήκατε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ στις διάφορες εκδοχές της πολιτικής σας ιστορίας -ως αναθεωρητές- ΣΕ ΚΟΙΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ σε κάθε βαθμίδα του συνεταιριστικού κινήματος..
Επομένως ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΜΟΙΡΟΙ ευθυνών για ΚΑΘΕ ΘΕΤΙΚΟ αλλά και για ΚΑΘΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ που συνέβη τα τελευταία 40 χρόνια …
Παρ ‘ότι στην τρύπα της ή αλεπού ή ουρά της φαίνεται  ολοκάθαρα….

4)Για τους τευτλοπαραγωγούς και την ΕΒΖ  ή κατάσταση είναι πραγματικά ΖΟΦΕΡΗ και αυτό διότι:
α) Έχετε απλήρωτους τους παραγωγούς από την καλλιεργητική περίοδο 2015
β)Πουλάτε -σύντομα- τα κερδοφόρα κομμάτια της ΕΒΖ δηλ. π.χ. τα δυο (2)εργοστάσια στην ΣΕΡΒΙΑ!!!
γ)Μειώσατε την καλλιέργεια τεύτλων στην περιοχή από 25.000 στρέμματα σε μόλις 3.500 στρέμματα κλείνοντας πρόσφατα ακόμα και το γραφείο υποστήριξης των παραγωγών στο ΔΡΕΠΑΝΟ.
δ)Δεν εφοδιάσατε έγκαιρα τους παραγωγούς με φάρμακα για την καταπολέμηση των ΖΙΖΑΝΙΩΝ την καλλιεργητική περίοδο 2016
ε)Δεν εφοδιάσατε έγκαιρα τους παραγωγούς  με φάρμακα για την καταπολέμηση ασθενειών του φυτού ΜΕΧΡΙ και σήμερα  (περονόσπορο κλπ.)
στ)Ταλαιπωρείται τους παραγωγούς με την απόδοση των οφειλών προς εκείνους πού καλλιέργησαν με ορθές πρακτικές “πιστοποιημένης γεωργίας”
ζ)Αδικήσατε τους παραγωγούς της περιοχής με τις τιμές για τους ζαχαρικούς τίτλους αφού είναι γνωστό ότι η αύξηση για τίτλους 14-15-16 οι τιμές που δόθηκαν αναλογικά είναι μικρότερες από εκείνη π.χ. του 12. Δώσατε δηλ. κίνητρο στο Θεσσαλικό κάμπο (των τσιφλικάδων) και όχι στον μικρομεσαίο αγρότη της περιοχής…

5) ‘Ηδη τα ” ιστορικά δικαιώματα ” έχουν καταχωρηθεί με βάση την δήλωση ΟΣΔΕ του 2014.
Όλοι έλαβαν ΝΕΑ δικαιώματα με βάση την δήλωση ΟΣΔΕ 2014.Επομένως αποτυπώνεται ΣΩΣΤΑ ή καλλιεργητική έκταση του κάθε αγρότη με το ΟΣΔΕ που υπέβαλλε το 2014!!!
Οι Νέοι αγρότες έλαβαν πρόσθετα δικαιώματα ενώ υπάρχει πάντα ΕΘΝΙΚΟ απόθεμα.. για νέους και πραγματικούς αγρότες…
Ελπίζουμε να γνωρίζετε ότι όποιος καλλιεργεί για 2 συνεχόμενα χρόνια περισσότερα χωράφια απ’τα δικαιώματα τον ΤΡΙΤΟ χρόνο και μετά από αίτηση του πιθανότατα θα δικαιωθεί και πρόσθετα δικαιώματα…
ΑΛΛΑ -αν επιτρέπεται-ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ προτείνετε και ΚΥΡΙΩΣ γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ ως κυβέρνηση… και τέλος πάντων ΦΕΡΑΤΕ για τον ΕΛΛΗΝΑ αγρότη κατά ένα (1) sent  περισσότερα χρήματα? ή απλά ο υπουργό σας διαλαλεί σε κάθε ευκαιρία τα χρήματα απ΄ την Ε.Ε. για τα οποία μόχθησαν και πολέμησαν ΑΛΛΟΙ κατά την περίοδο των συζητήσεων για την νέα ΚΑΠ.

Η Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΚΟΖΑΝΗΣ εύκολα αντιλαμβάνεται την φτωχή σε επιχειρήματα, αριθμούς και δεδομένα ,την εύκολη προσφυγή στο παρελθόν της επιτροπής Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΙ να αναλύσουν το σήμερα για να ανοιχθούν προοπτικές για το αύριο του Αγροτικού τομέα.

Υ.Γ 1 Στον Αγροτικό τομέα τα κακά μαντάτα είναι ΕΔΩ τα χειρότερα ΕΡΧΟΝΤΑΙ αλλά για αυτά τα τελευταία θα μιλήσουμε -ως τομέας- σε χρόνο σύντομο.
Υ.Γ2 Εξαγοράσθηκε πράγματι η ΑΓΡΟΤΙΚΗ από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΝΕΡΩΝ  σας ΟΜΩΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΘΗΚΕ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ από ΞΕΝΑ FANS ΑΝΤΙ κυριολεκτικά ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ.
Μήπως θα ήταν σωστό και αναγκαίο και ΕΣΕΙΣ και ΕΜΕΙΣ να προτείνουμε στα κόμματα μας την σύσταση ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ και για τα δυο (2) ζητήματα?..
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ!!! αφού καθαρός ουρανός αστραπές ΔΕΝ φοβάται….

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.