Χαρείτε τον ήλιο, προστατεύστε το δέρμα σας!



wecare245y26uy356u35Όταν μιλάμε για αντηλιακή προστασία, το «όσο λιγότερο τόσο καλύτερα» δεν ισχύει. Οι περισσότεροι δε χρησιμοποιούν την επαρκή ποσότητα αντηλιακού προϊόντος, με αποτέλεσμα να μην προστατεύουν στην ουσία το δέρμα τους.

Ο κλασικός κανόνας λέει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε την ποσότητα του αντηλιακού, που αντιστοιχεί σε ένα ποτήρι για σφηνάκι, προκειμένου να προστατεύσετε ολόκληρο το σώμα σας. Ωστόσο, η σωματική διάπλαση του καθενός διαφέρει, αλλάζοντας σημαντικά την απαιτούμενη ποσότητα του αντηλιακού. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι, ότι καλύτερα να έχετε περισσότερο αντηλιακό στο δέρμα σας, παρά λιγότερο.

Εάν βρίσκεστε στο ήλιο, το αντηλιακό σας θα μπορεί να λειτουργήσει μόλις για 2 ώρες, ανάλογα με το εκάστοτε προϊόν. Το δέρμα κυριολεκτικά «εξαντλεί» τα ενεργά συστατικά του προϊόντος με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει, ότι σύντομα το αντηλιακό δε θα έχει καμία απολύτως δράση.

Επιπλέον, η εφίδρωση και το κολύμπι αφαιρούν μεγάλο μέρος από το αντηλιακό σας, επομένως για τη σωστή προστασία του δέρματός σας, δεν πρέπει να παραλείπετε να ανανεώνετε το αντηλιακό σας, είτε κάνετε ηλιοθεραπεία είτε κολυμπάτε.

Βρείτε το κατάλληλο αντιηλιακό για εσάς από τις μοναδικές προσφορές στα αντιηλιακά του wecare.gr

Αντιηλιακό και ηλιακή ακτινοβολία

Μία συννεφιασμένη μέρα δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για να μη φοράτε αντηλιακή προστασία. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα, με αποτέλεσμα η αντηλιακή προστασία να θεωρείται επίσης επιβεβλημένη.

Δεν σημαίνει ότι η ηλιακή ακτινοβολία επειδή είναι αόρατη δε μπορεί να επιφέρει ανεπιθύμητα δερματολογικά προβλήματα. Οι ακτίνες, οι οποίες διαπερνούν το δέρμα πιο βαθιά και είναι ένοχες για την γήρανσή του, μπορούν να φτάσουν στο δέρμα ακόμα και μέσα από πυκνά σύννεφα.

Μην ξεχνάτε ότι ο «χρυσός κανόνας» είναι να αποφεύγετε τον ήλιο κατά τη διάρκεια ειδικά των μεσημεριανών ωρών, όπου η ηλιακή ακτινοβολία είναι κάθετη, άρα πιο έντονη.

Για τα παιδιά επιλέξτε ειδικά σχεδιασμένα επώνυμα προϊόντα υψηλής αντηλιακής προστασίας με μεγάλη ανθεκτικότητα στο νερό, για την υπερευαίσθητη επιδερμίδα τους και αφήστε τα να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Πηγή http://www.wecare.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.