Κοζάνη: Κάλεσμα για τη δημιουργία κίνησης που θα συσπειρώνει άτομα του ευρύτερου ριζοσπαστικού και αντιφασιστικού χώρου

yulfyuffyudrtrdtjdrtj

Tην Τετάρτη 22 Ιουνίου μία ομάδα πολιτών της Κοζάνης που συμμετέχουν σε διάφορες ομάδες/ συλλόγους/ κινήσεις/ εργατικά σωματεία της πόλης,  πήρε την πρωτοβουλία και συναντήθηκε στο Εργατικό Κέντρο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας μια κίνησης που θα συσπειρώνει άτομα του ευρύτερου ριζοσπαστικού και αντιφασιστικού χώρου.

Μια  κίνηση  που θα έχει πολιτικό παρεμβατικό λόγο και έργο, θα αναπτύσσει κοινωνικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές  δράσεις  τις  οποίες θα υποστηρίζει με ανάλογο πολιτικό λόγο, θα δρα πάνω σε εργασιακά θέματα και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Μια κίνηση για την οποία η έννοια  αλληλεγγύη θα είναι καθημερινή εφαρμοσμένη πρακτική και όχι ξύλινο σύνθημα. Μια κίνηση που θα προασπίζεται και θα ενδυναμώνει με την ίδια την λειτουργία της την (ξεχασμένη και παραποιημένη) έννοια της δημοκρατίας.

Μια  κίνηση  στην οποία κυρίαρχο αποφασιστικό ρόλο θα παίζει η γενική συνέλευση, θα αποφασίζει τις κινήσεις της  οριζόντια και όχι ιεραρχικά, στην οποία τα μέλη της θα έχουν ακριβώς την ίδια βαρύτητα και θα συμμετέχουν συνειδητά.

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συσπειρωθούν και να στηρίξουν το εγχείρημα να συμμετέχουν στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 4 Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, στις  7 το απόγευμα.

Για να πάψουμε να αναθέτουμε την ζωή μας σε «ειδικούς».

Με όπλα την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, συσπειρωνόμαστε και παίρνουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο γήπεδο του ταξικού ανταγωνισμού.

Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κοζάνη: Κάλεσμα για τη δημιουργία κίνησης που θα συσπειρώνει άτομα του ευρύτερου ριζοσπαστικού και αντιφασιστικού χώρου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.