Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. Ομίλου ΔΕΗ προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ Ε.Παναγιωτάκη



eetem_kozanisΚύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζετε ότι ο Σύλλογος μας, μαζί με άλλους πρωτοβάθμιους Συλλόγους του Ομίλου ΔΕΗ, από το καλοκαίρι του 2014 έχουμε προσφύγει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με Αίτηση Ακύρωσης του διαγωνισμού πώλησης της ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ (πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 15/24-07-2013  και  νόμος 4237/2014),της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει ψηφίσει τον νόμο 4389/2016 , που με  τον ίδιο τρόπο, αλλά με διαφορετικά ποσοστά πουλάει σε Δημόσιο  και Ιδιώτες την ΑΔΜΗΕ.

Την προαναφερόμενη διαδικασία εφαρμογής του τελευταίου νόμου με την προγραμματισμένη   Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ την 30/6/2016 θα επικυρώσετε, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη.

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, από την παλαιότερη ενασχόληση σας  με το θέμα του ασφαλιστικού  ταμείου των εργαζομένων της ΔΕΗ, όλοι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο έχουν ενσωματωμένη περιουσία σ’ αυτόν, όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στον νόμο 4001/2011 με τον οποίο δημιουργήθηκε η ΑΔΜΗΕ, αλλά και σε όλους τους προηγούμενους ασφαλιστικούς νόμους από τον ιδρυτικό νόμο της ΔΕΗ Α.Ε.

Δηλαδή η περιουσία του Ομίλου ΔΕΗ ουσιαστικά είναι η  “εγγύηση” του κράτους για την ενσωματωμένη ασφαλιστική περιουσία τους.

Ως εκ τούτου, η με όποιο τρόπο “απόσχιση” του ΑΔΜΗΕ ή άλλου τμήματος του Ομίλου ΔΕΗ και η εξ αυτού απομείωση της περιουσίας του, είναι παράνομη.

Η σπουδαιότητα του θέματος καθώς και η σοβαρή αντιμετώπιση των επιχειρημάτων μας, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το Ανώτατο Δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση μας συντομότατα και μάλιστα από την Ολομέλεια του,
όταν ο Διεθνής διαγωνισμός ήταν σε εξέλιξη , ανεξάρτητα εάν ακόμη δεν έχει ληφθεί η απόφαση του.

Με αυτήν λοιπόν την σοβαρότατη εκκρεμότητα δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση της Γ.Σ επί του θέματος,. διότι θα είναι όπως εμείς υποστηρίζουμε, αίολη.

Σας εφιστούμε την προσοχή, διότι ως εργαζόμενοι στον Όμιλο, έχοντας έννομο συμφέρον για την προάσπιση της ενσωματωμένης ασφαλιστικής μας περιουσίας, θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα βοηθήματα και μέσα , στην Εσωτερική ή Ευρωπαϊκή έννομη τάξη και  κατά παντός υπευθύνου.

Θεωρούμε επίσης αυτονόητο την ενημέρωση των μετόχων της ΔΕΗ για την επιστολή μας αυτή.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ    Α.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Κοιν:  Πρόεδρο ΑΔΜΗΕ Α.Ε.
κ. ΚΟΡΩΝΙΟΤΑΚΗ Εμμανουήλ
Δ/ντα Σύμβουλο ΑΔΜΗΕ Α.Ε.
κ. ΜΠΛΑΝΑ Ιωάννη
Πρόεδρο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
κ. ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΙΟΥ Νικόλαο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.