Σεισμός στην αγορά! Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα υπέβαλε η Μαρινόπουλος ΑΕ!

1343198_507_355

– Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 υποβλήθηκε από την εταιρεία για να σταματήσουν οι κατασχέσεις
– Όπως τονίζεται ήταν η μοναδική επιλογή της εταιρείας για να βρεθεί μια συνολική λύση
– Βαρύτατο πλήγμα για την ελληνική οικονομία – Απλήρωτοι μικροί και μεγάλοι προμηθευτές!
– Αγωνία για 13.000 εργαζόμενους και τουλάχιστον 3.000 προμηθευτές!

Ένα βαρύτατο πλήγμα για την αγορά αποτελεί η νεα θλιβερή εξέλιξη όσον αφορά στην υπόθεση Μαρινόπουλος ΑΕ. Σήμερα η εταιρεία υπέβαλλε αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα και αν τελικά η εταιρεία δεν τα καταφέρει τότε ένα ντόμινο με ανεξέλεγκτες συνέπειες θα ακολουθήσει στην ελληνική αγορά!

Η εταιρεία έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους πάνω από 3.000 προμηθευτές που φτάνουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα θριλερ το οποίο η αγορά παρακολουθεί με αγωνία αφού αν η Μαρινόπουλος ΑΕ καταρρεύσει θα συμπαρασύρει και άλλες εταιρείες μαζί της. Η Μαρινόπουλος ΑΕ θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ώρες.

Η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα υποβλήθηκε προκειμένου να προστατευθεί από τους πιστωτές της. Η αίτηση συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών και η απόφαση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί άμεσα. Τεράστια είναι η αγωνία για τους 13.000 εργαζόμενους της εταιρείας!

Πως φτάσαμε ως εδώ

Η Μαρινόπουλος ΑΕ μέχρι και πριν από 3 χρόνια ήταν μια εταιρεία ακμαία. Τότε την διαχειριζόταν η γαλλική Carrefour. Όμως τα προβλήματα άρχισαν όταν την αγόρασε η Μαρινόπουλος. Κάποιοι κάνουν λόγο για κακή διαχείριση που οδήγησε στην σημερινή κατάσταση. Το πλήγμα για την οικονομία είναι τεράστιο, καθώς εκτός από το μέγεθος της εταιρείας με χιλιάδες εργαζόμενους, στον αέρα είναι και οι προμηθευτές στους οποίους χρωστάει τεράστια ποσά.

Ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία έκανε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ήταν για να σταματήσουν οι κατασχέσεις οι οποιες ήταν καθημερινό φαινόμενο. Οι προμηθευτές στους οποίους χρωστούσε πήγαιναν και κατέβαζαν τα προϊόντα τους από τα ράφια.

Στόχος της εταιρείας είναι να κερδίσει έναν έως 2 μήνες γιατί με την αίτηση σταματούν οι κατασχέσεις. Θέλει επίσης να εφαρμόσει ένα σχέδιο για την εξυγίανσή της είτε με την πώλησή της σε εγχώριο ανταγωνιστή – υπεθυμίζεται ότι είχαν γίνει συζητήσεις με την Σκλαβενίτης οι οποίες απέβησαν άκαρπες – είτε σε ξένα funds.

Αυτό όμως, μοιάζει πολύ δύσκολο γιατί αυτή την στιγμή τα χρέη είναι τεράστια και δεν υπάρχουν πολλοί εθελοντές για να τα επωμιστούν.

Η εταιρεία, ήθελε να υπαχθεί στο άρθρο 106 που θεωρείται ευνοϊκότερο αλλά για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να έχει ρυθμίσει το 40% των οφειλών της που φαντάζει όμως πολύ δύσκολο.

Πηγή: newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.