Συνάντηση φορέων στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ για τις κατεδαφίσεις των κτιρίων του Βιομηχανικού – ΛΙΠΤΟΛ – ΔΕΗ και του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας



orixeio_dei1Την Τετάρτη 15/06/2016 το απόγευμα  ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης μαζί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας , τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης , το Δήμαρχο Κοζάνης, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ και το Διευθυντή της ΑΝΚΟ, είχαν συνάντηση στην Αθήνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη.

Στη σύσκεψη τέθηκε από τον Δήμαρχο Εορδαίας το αίτημα να σταματήσει άμεσα η διαδικασία κατεδαφίσεων των  κτιρίων του Βιομηχανικού – ΛΙΠΤΟΛ – ΔΕΗ και του ΑΗΣ  Πτολεμαΐδας.

Επί πλέον ζητήθηκε να γίνει η αξιολόγηση όλων των ιστορικών κτιρίων της ΔΕΗ για την δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όμως και όχι με υποσχέσεις.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ δεσμεύτηκε ότι θα στείλει τον ανάλογο σχεδιασμό της ΔΕΗ αναφορικά με το θέμα, ενώ είδε θετικά το αίτημα του Δημάρχου Εορδαίας σχετικά με    τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου για την ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς του τόπου και την ανάπτυξη του Βιομηχανικού Τουρισμού.

Την Πέμπτη 16-06-2016 το πρωί  πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες συναντήσεις  του Δημάρχου Εορδαίας με παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπου  διαπιστώθηκε ότι βλέπουν θετικά τη δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου στην περιοχή για την ανάπτυξη Βιομηχανικού Τουρισμού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.