Επιτυχημένη η Νομαρχιακή Συνέλευση Κοζάνης της ΝΔ παρουσία του Ι. Βρούτση



jtjjdtsryutjjsyj7ityt

Ως άκρως επιτυχημένη αποτιμάται η Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟ.Σ.) Κοζάνης της ΝΔ, η οποία συγκλήθηκε στις 11.06.2016 από τη ΝΟΔΕ Κοζάνης, στο Αμφιθέατρο της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού – Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης.

H προσέλευση των στελεχών της ΝΟ.Σ., εμπλουτισμένη με την παρουσία μελών και φίλων του Κόμματος, δημιούργησε εκείνες τις συνθήκες, έτσι ώστε μέσα από τοποθετήσεις και ερωτήσεις που ακολούθησαν, να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος για το μέλλον της Χώρας και την προοπτική της περιοχής μας. Συνδυαστικά βέβαια, με τις διατυπωθείσες απόψεις για τις οργανωτικές προσπάθειες και τις αναγκαίες ρεαλιστικές θέσεις που οφείλει να διατυπώσει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, προκειμένου όσο γίνεται γρηγορότερα να κλείσει ο φαύλος κύκλος της ανικανότητας και του ψεύδους, που καθημερινά ολοένα και περισσότερο, χαρακτηρίζει το κυβερνητικό δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι διαδικασίες της ΝΟ.Σ. ξεκίνησαν, με το καλωσόρισμα που έκανε ο οικοδεσπότης Βουλευτής Κοζάνης Γεώργιος Κασαπίδης, στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Βουλευτή Κυκλάδων και πρώην Υπουργό Ιωάννη Βρούτση. Ακολούθησε ο χαιρετισμός και τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Κοζάνης Παντελή Καρακασίδη, που έθεσε το στίγμα και τις προτεραιότητες της νέας Διοικούσας Επιτροπής στα πλαίσια της θητείας της, κάνοντας άνοιγμα στα ανενεργά στελέχη και φίλους του Κόμματος, σε μια κίνηση ενότητας που απαιτείται να οικοδομηθεί στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο, προς όφελος της Χώρας.

Στη συνέχεια, ο Ιωάννης Βρούτσης, με την εμπειρία της πρότερης υπουργικής του θητείας, σε μια πυκνή και εμπεριστατωμένη ομιλία, ανέπτυξε όλες εκείνες τις πολιτικές που διαπραγματεύτηκε και υπερασπίστηκε η ΝΔ μέσα στο πλέον δύσκολο δημοσιονομικό περιβάλλον, κατά την πρόσφατη κυβερνητική της θητεία, στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά θέματα, στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.

Είπε μεταξύ των άλλων, αρχικά για τη ΝΔ: Είναι το μόνο κόμμα στη χώρα μας που πολιτικά στέκεται όρθιο, με διαχρονική ιστορία, με ισχυρές παρακαταθήκες στη δημοκρατία, με βαθιές ρίζες στην κοινωνία, που στηρίζονται σε αξίες, σε αρχές, σε ιδανικά, σε πιστεύω… Διαφέρει ουσιαστικά από όλα τα άλλα κόμματα, διότι βάζει πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από τη δικό της συμφέρον, έχει αποδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σήμερα, μέσα από την υπεύθυνη στάση και πολιτική της συμπεριφορά… Γι’ αυτό είναι η μόνη ελπίδα για τη Χώρα.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, έκανε αναφορά σε ένα κλίμα που σιωπηρά διαμορφώνεται πανελλαδικά: Να μην πληρώσει κανείς, φόρους, εισφορές και όλοι να κινηθούν στο περιβάλλον της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα… Όλοι πρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντι στο κράτος. Έστω και δύσκολα, πρέπει να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Αν πέσει η Ελλάδα, θα πέσουμε όλοι, δεν γλιτώνει κανένας!

Κατέληξε, λέγοντας για τη «Συμφωνία αλήθειας με την Κοινωνία», στην οποία  πρωτοστατεί ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου μέσα από ένα ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα και το δρόμο των μεταρρυθμίσεων, επιτέλους η Χώρα να βγει από τον  φαύλο κύκλο της κρίσης.

Πέραν της διαδικασίας της ΝΟ.Σ., ο πρώην Υπουργός Ι. Βρούτσης, παρά τη μονοήμερη παρουσία του στην Π.Ε. Κοζάνης, είχε μια σειρά επαφών και επισκέψεων, σε διάφορους χώρους, όπως:

Σέρβια: Συνάντηση στο Δημοτικό Κατάστημα Σερβίων – Βελβεντού, με τον Δήμαρχο Αθανάσιο Κοσματόπουλο και αμέσως μετά, σε ευρεία σύσκεψη με την Επιτροπή Αγώνα που συγκρότησε ο Δήμος, αυτοδιοικητικά στελέχη, εκπροσώπους εργαζομένων, ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και μηχανημάτων, σχετικά με την υπολειτουργία των δυο λιγνιτωρυχείων των εταιριών ΛΑΡΚΟ και ΜΕΤΕ σε Παλιά Λάβα και Προσήλιο αντίστοιχα. Με την παρουσία και του Βουλευτή Κοζάνης Γ. Κασαπίδη, αναφορικά με τον κίνδυνο απολύσεων και αναστολής δραστηριοτήτων για 350 και πλέον εργαζόμενους, η ΝΔ αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του ζητήματος, θα κινήσει τις δέουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να δοθούν οι κυβερνητικές απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά τους.

Πτολεμαΐδα: Περιδιάβαση στο κέντρο της πόλης, συνάντηση με τον Κοσμά Πουγαρίδη στα Γραφεία του Εκδοτικού Οίκου «Pougaridis Media», με τον οποίο συνδέεται φιλικά από τα φοιτητικά χρόνια, ως συμμαχητές στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στην ΟΝΝΕΔ. Στη συνέχεια, παρέστη σε συνάντηση γνωριμίας με πολιτευτές και κομματικά στελέχη της περιοχής.
8η Γενική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας: Ακολούθησε επίσκεψη στην εν λόγω Έκθεση, όπου συναντήθηκε με επιχειρηματίες – εκθέτες διάφορων παραγωγικών δραστηριοτήτων και εκπροσώπους Φορέων της περιοχής, συζητώντας μαζί τους μέσα σε θετικό κλίμα, για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος.

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ: Πριν από τη διαδικασία της ΝΟ.Σ. και στα Γραφεία της ΝΟΔΕ στην Κοζάνη, ο πρώην Υπουργός παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Τέλος, η ΝΟΔΕ Κοζάνης, εκφράζει τις ευχαριστίες της στα μέλη της ΝΟ.Σ., καθώς και στα μέλη και φίλους του Κόμματος που συμμετείχαν στην πρώτη αυτή διαδικασία ανοίγματος της ΝΔ στην τοπική κοινωνία, υπό τον νέο Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επιπρόσθετα, εκφράζονται δημόσιες ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης Κώστα Σανίδη και στο Δ.Σ. αυτής, για την άμεση και ευγενική παραχώρηση του Αμφιθεάτρου της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού, που με τις υποδομές που διαθέτει, κοσμεί τόσο την πόλη της Κοζάνης, όσο και τη Δυτική Μακεδονία ευρύτερα.

Η φωνή των μελών μας είναι οξυγόνο!

Για τη Ν.Δ. – ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης
Ο Πρόεδρος
Παντελής Καρακασίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.