Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας: «Να μην κατεδαφισθεί η βιομηχανική μας Ιστορία

reuma_politon_eordaias_1

«Βαρύ πλήγμα» στην βιομηχανική μας κληρονομιά και την ιστορία της Εορδαίας , θα αποτελέσει η διαδικασία κατεδάφισης των ιστορικών κτιρίων της ΛΙΠΤΟΛ και του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας , η οποία είναι σε εξέλιξη από την ΔΕΗ και έχει ήδη προκαλέσει την καθολική αντίδραση των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.

Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται και στον Δήμο Εορδαίας για το θέμα αυτό, η Δημοτική Κίνηση «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας» στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της πενταμελούς συντονιστικής επιτροπής που προέκυψε από την τελευταία γενική συνέλευση των μελών της, , συζήτησε την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 στην Πτολεμαϊδα τις τελευταίες εξελίξεις και με ομόφωνη απόφαση της, ζητά:

1. Να σταματήσει η διαδικασία της κατεδάφισης των ιστορικών μας κτιρίων και να ξεκινήσει ένας οργανωμένος διάλογος όλων των πλευρών , με στόχο την δημιουργία ενός σύγχρονου βιομηχανικού πάρκου στην περιοχή.
2. Να συσταθεί άμεσα ειδική επιστημονική επιτροπή , η οποία θα επεξεργασθεί  ολοκληρωμένο σχέδιο ανάδειξης του βιομηχανικού μας πολιτισμού και με επίκεντρο το πρώτο ιστορικό εργοστάσιο του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας και την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, να υλοποιηθεί το διαχρονικό αίτημα για την λειτουργία  ειδικού μουσειακού χώρου και δράσεων προώθησης και ανάπτυξης του εκπαιδευτικού και βιομηχανικού τουρισμού στην  περιοχή.

Το «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας» επιμένει ιδιαίτερα στο θέμα του οργανωμένου και τεκμηριωμένου σχεδιασμού στην κατεύθυνση αυτή, προκειμένου να υπάρξει αξιοποίηση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και να μην επαναληφθεί η περίπτωση της ΑΕΒΑΛ και των πολύχρονων καθυστερήσεων για την ουσιαστική αξιοποίηση της .

Σε μία περίοδο που ξεκίνησε ήδη η πορεία κατασκευής για την λειτουργία της νέας αντιρυπαντικής μονάδας «ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑ 5», η σύνδεση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τον τόπο μας , την Περιφέρεια και την χώρα ολόκληρη, σε μία περιοχή, όπου λειτούργησε το πρώτο ιστορικό εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Ακριβώς γι αυτό το λόγο, δηλώνουμε ως Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν να κατεδαφίσει την βιομηχανική μας Ιστορία».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.