«Αν είχε γίνει τότε η νεκροψία, θα είχαν βρεθεί τα πάντα» – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Πολύζου στο KOZANILIFE.GR

ryeyrtueuytteuir7u

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τέλιο Αθανάσιο, δικηγόρο της βιολογικής οικογένειας του Κωστή Πολύζου, που έχει αναλάβει την Πολιτική Αγωγή, δήλωσε στο KOZANILIFE.GR:

“Καταθέσαμε μήνυση στη διοίκηση του Νοσοκομείου Κοζάνης για Δόλια καταστροφή δημοσίων εγγράφων και παράβαση καθήκοντος δημοσίων υπαλλήλων”.

Στην προσπάθειά τους όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  για ολοκληρώσουν τον φάκελο της υπόθεσης, ζητήθηκε από το Νοσοκομείο Κοζάνης το έγγραφο που αναφέρει την ακριβή αιτία θανάτου του Γιώργου Πολύζου, του βιολογικού πατέρα του Κωστή. Το Νοσοκομείο Κοζάνης όπως αναφέρει ο κ. Τέλιος, ενώ αρχικά έδειξε καλή πρόθεση, στη συνέχεια του απάντησαν με σχετική επιστολή, ότι το αρχείο της συγκεκριμένης περιόδου δεν υπάρχει διαθέσιμο λόγω φυσικών καταστροφών που υπέστη το Νοσοκομείο Κοζάνης, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τα έγγραφα και το αρχείο εκείνης της περιόδου.

Ο Γιώργος Πολύζος, ο βιολογικός πατέρας του Κωστή Πολύζου, πέθανε το 1997 από αιφνίδιο θάνατο, ενώ αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, έφυγε εσπευσμένα για το Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου και εξέπνευσε.

Ο κ. Τέλιος αναφέρει, ότι υπάρχει μία διαφορετική εικόνα στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας για την περίπτωση του Γιώργου Πολύζου, ενώ το Νοσοκομείο Κοζάνης, εκδίδει πιστοποιητικό θανάτου, με αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς. Όπως συμπλήρωσε ο κ. Τέλιος Αθανάσιος, δεν έχει γίνει νεκροψία-νεκροτομή, γιατί δεν ζητήθηκε από τους οικείους του.

“Όλα αυτά θα διερευνηθούν”, δήλωσε ο κ. Τέλιος Αθανάσιος, δικηγόρος Θεσσαλονίκης, “Η δικαιοσύνη θα κρίνει αν υπήρχε πρόθεση, ή αν έγινε από αμέλεια και θα αποδοθούν ευθύνες. Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να καταλογίσουμε ευθύνες σε κανέναν γιατρό, εκτός και αν υπάρχουν, θέλαμε να κάνουμε μία αντιπαραβολή των στοιχείων του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Κοζάνης και πέσαμε σε κενό. Τα δημόσια έγγραφα, θα πρέπει να φυλάσσονται για τουλάχιστον είκοσι χρόνια”, συμπλήρωσε ο κ. Τέλιος.

Το επόμενο διάστημα θα καταθέσουν μάρτυρες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

3 σχόλια στο άρθρο “«Αν είχε γίνει τότε η νεκροψία, θα είχαν βρεθεί τα πάντα» – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Πολύζου στο KOZANILIFE.GR

  1. Ειδοποίηση: «Αν είχε γίνει τότε η νεκροψία, θα είχαν βρεθεί τα πάντα» – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Πολύζου στο KOZANILIFE.GR | KOZANILIFE.GR - Φωνή της Καστο

  2. Ειδοποίηση: «Αν είχε γίνει τότε η νεκροψία, θα είχαν βρεθεί τα πάντα» – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Πολύζου | TROKTIKO 2

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.