Δραστηριότητες και αποφάσεις του Ρεύματος Πολιτών Εορδαίας

reuma_politon_eordaias_1

Τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν σειρά θεμάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία στην περιοχή της Εορδαίας, συζήτησε  η Δημοτική Κίνηση «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας» σε τρεις γενικές συνελεύσεις, τις οποίες πραγματοποίησε στις 31 Μαρτίου, στις 22 Απριλίου και στις 26 Μαϊου του 2016, στην Πτολεμαϊδα.

Σημαντικά ζητήματα, όπως η πορεία των έργων στον Δήμο Εορδαίας, το προσφυγικό, η εξέλιξη κατασκευής της νέας μονάδας «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  5», η λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστικής στην Πτολεμαϊδα και η κατάσταση στον χώρο της υγείας, με τα προβλήματα και την προοπτική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των γενικών συνελεύσεων των μελών του Ρεύματος Πολιτών Εορδαίας, όπου αποφασίσθηκε και η οργανωτική ανασυγκρότηση της Κίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό:

-Συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του Ρεύματος Πολιτών Εορδαίας και επικαιροποιήθηκε η ιδρυτική διακήρυξη, ενώ εγκρίθηκε και η πενταμελής συντονιστική επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει  και την διαδικασία εγγραφής νέων μελών και οργανωτικής ανασύνταξης.

-Στην κατεύθυνση των συζητήσεων και αποφάσεων των τελευταίων γενικών συνελεύσεων, το Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας θα ανοίξει  διάλογο και συζήτηση το επόμενο διάστημα στην περιοχή,  για το επικείμενο Νέο Νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την αυτοδιοίκηση, καθώς  και την ανάγκη των αλλαγών που απαιτούνται, για την ενδυνάμωση του θεσμού της αυτοδιοίκησης και την ενίσχυση του ρόλου των τοπικών κοινοτήτων και των τοπικών κοινωνιών.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.