«Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» του Βιζνιεκ, στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου της Κοζάνης



rstuhrsrtuhrttreyuewuyrwt

Την Κυριακή 5 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου “Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους” από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζεται το έργο “Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου” του Βιζνιεκ από τη Θεατρική Ομάδα «Μύησις» Καστοριάς.

Σε όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ η είσοδος είναι ελεύθερη. Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ: https://issuu.com/594765/docs/festival_erasitexnikou_theatrou/1

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ –  ΩΡΑ: 9.00 μ.μ.

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΤΟΥ ΜΑΤΕΪ ΒΙΖΝΙΕΚ

Ένα μωσαϊκό σκηνών που αντανακλούν μια σκληρή πραγματικότητα: αποξένωση, νεκροί του πολέμου που επιστρέφουν, πλύση εγκεφάλου, ατμόσφαιρα τραγωδίας και μαύρης κωμωδίας, γκροτέσκ και παραλόγο. Ένα σκηνικό πείραμα από μικρά θεατρικά έργα που ο ίδιος ο συγγραφέας συνέθεσε, ισορροπώντας μεταξύ ιλαρού και επικίνδυνου. Στόχος του να σηκώσει ψηλά έναν καθρέφτη για να αντικατοπτρίσει όλη την ανθρωπότητα.

Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη

Σκηνοθετική & μουσική επιμέλεια: Νίκος Μπαλιάκας

Μουσική έναρξης-φινάλε: Αλέξης Γούδας

Κοστούμια-φροντιστήριο: ομάδα «Μύησις»

Κονσόλα ήχου: Σάκης Νίτσας

Υπεύθυνος Τμήματος: Δημήτρης Μητσόπουλος

Παίζουν:

Ο Άνθρωπος Μέσα στον Κύκλο: Μαρία Κεραμιδοπούλου. Πλύση Εγκεφάλου (Ι, ΙΙ, ΙΙΙ): Χρύσα Δούμα, Βάγια Παπαϊωάννου, Ελεονόρα Φιλινάδα, Ελεονόρα Πρίφτη. Ο Άνθρωπος Σκουπιδοτενεκές: Τάκης Μορφίδης. Ο Άνθρωπος που Τρέχει: Πέτρος Τερέζιου. Ταμειακή Μηχανή: Ματίνα Πέτρου. Η Πατρίς Λυπάται Πολύ: Γιάννης Ηλιάδης, Σάκης Ιωαννίδης, Δημήτρης Μπιλιάλης. Περιμένετε να περάσει ο Καύσωνας: Χαρούλα Τσακλίδου, Δημήτρης Μητσόπουλος

ΜΥΗΣΙΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Ιδρύθηκε το 2004 και παραμένει ως σήμερα τμήμα του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις». Έχει ανεβάσει περισσότερες από 14 παραστάσεις και έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε ποιητικές βραδιές, αναλόγια, δρώμενα και εργαστήρια.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.