Μια διαφορετική έκθεση 20 καλλιτεχνών φιλοξενεί το μουσείο Πτολεμαΐδας

333dgfshfsgthsfghj

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους 20 καταξιωμένοι καλλιτέχνες της περιοχής ,που επικοινωνούν με το κοινό μέσα από διαφορετικούς τρόπους έκφρασης και τέχνης,  παρουσιάζουν τα έργα τους στο «Διάδρομο» του Παλαιοντολογικού και ιστορικού  Μουσείου Πτολεμαϊδας , στα πλαίσια μιας ιδιαίτερης Έκθεσης, που θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου 2016.

Εγκαινιάζοντας την Έκθεση ο Πρόεδρος του Μουσείου Χρήστος Κατσίνας συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες δημιουργούς για τα έργα τους , που χαρακτηρίζονται από διαφορετικές μορφές ,τεχνικές και αισθητικές , ενώ τόνισε ότι προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο μία Έκθεση μόνο Ζωγραφικής και Αγιογραφίας από τοπικούς καλλιτέχνες.

Εκπροσωπώντας όλους τους καλλιτέχνες η Ζωγράφος Τούλα Χαριτίδου , ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Μουσείου κ. Κατσίνα για τη φιλοξενία, την κ. Γκέκα για την επιμέλεια της Έκθεσης, τον κ. Παπαδόπουλο για  το σχεδιασμό της αφίσας , το Νέο Ωδείο για τη μουσική κάλυψη της εκδήλωσης και όλους τους παρισταμένους.

Αναφερόμενη στο χαρακτήρα της Έκθεσης η κ. Χαριτίδου επεσήμανε πως «ο κάθε καλλιτέχνης για διαφορετικούς λόγους καταπιάνεται με φυσικά υλικά, ακατέργαστα πολλές φορές  , δίνοντάς τα το  σχήμα , τη μορφή αλλά και τη χρηστικότητα  που επιθυμεί».

Η Έκθεση λειτουργεί καθημερινά και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν δημιουργήματα υψηλής τέχνης ή απλές κατασκευές αλλά και να αναγνωρίσουν τις ικανότητες  που μπορεί να διαθέτουν , προκειμένου να ασχοληθούν με τη δημιουργία ανάλογων έργων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.