Ο Σ.ΥΠ.ΟΤΑ Ν. Κοζάνης για το θέμα με τα πλαστά πτυχία που προέκυψε στο Υπουργείο Παιδείας

kozani_zografia

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή το θέμα των «πλαστών πτυχίων» που προέκυψε στο Υπουργείο Παιδείας και την επιχειρούμενη, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, νομιμοποίηση τους δια των… εξετάσεων, καταγγέλλει κάθε είδους προσπάθειες που θέτουν σε αμφισβήτηση το κύρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, σπιλώνουν την υπόληψη τους και απειλούν με γενικεύσεις σε ύποπτες περιόδους και συγκυρίες.

Η Ομοσπονδία είναι από τις πρώτες που τόνισε με σαφήνεια ότι, επίορκοι υπάλληλοι, υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ή πιστοποιητικά που έλαβαν με παραποιημένα δικαιολογητικά δεν μπορούν να έχουν θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο. Ήταν επί των ημερών της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. όταν επιχειρήθηκε το θέμα των επίορκων υπαλλήλων να αποτελέσει αφορμή για την επιβολή της δήθεν αξιολόγησης που οδηγούσε σε ξεκάθαρες απολύσεις και η αντίδραση μας ήταν άμεση.

Όπως τότε λοιπόν, έτσι και τώρα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παραμένει σταθερή στις απόψεις της και δηλώνει αποφασισμένη να υπερασπιστεί το Δημόσιο συμφέρον, καταγγέλλοντας συγκεκριμένες πρακτικές και μεμονωμένα περιστατικά.

Η κατάθεση πλαστών τίτλων σπουδών ή πιστοποιητικών στο Δημόσιο αποτελεί πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα. Συνεπώς, όπου και όποτε διαπιστώνεται και αποδεικνύεται η ύπαρξη των παράνομων αυτών πράξεων θα πρέπει να εφαρμόζονται οι διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα των Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων.

Καλούμε λοιπόν την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να κάνει το αυτονόητο και να εφαρμόσει το Νόμο. Δεν πρόκειται να δεχτούμε την γνωστή πρακτική της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης φαινομένων παραβατικότητας και διαφθοράς, με στόχο την ενοχοποίηση όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την αποσιώπηση των ευθυνών του «πελατειακού» και κομματικού κράτους.

Στέλνουμε παράλληλα μήνυμα, σε αυτούς που κόπτονται σήμερα για ότι οι ίδιοι έκαναν χθες, ότι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες και γνώση έχουν και μνήμη. Η κακοδιοίκηση, η αδιαφάνεια και το πελατειακό κράτος έχουν βαθιά τις ρίζες τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Σ.ΥΠ.ΟΤΑ Ν. Κοζάνης για το θέμα με τα πλαστά πτυχία που προέκυψε στο Υπουργείο Παιδείας

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!!!!!ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ!!!!!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΘΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ……ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΧΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΚΑΤΙ Η ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟΜΕΑ……

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.