13 μετάλλια για τη Μακεδονική Δύναμη στο 2ο προκριματικό πρωτάθλημα του taekwondo

wwwkuytguloyguliygytfkyfku

Το 2ο  προκριματικό πρωτάθλημα του ολυμπιακού αγωνίσματος taekwondo έλαβε χώρα στην  πόλη της Θεσσαλονίκης  στις 21 και 22 Μαΐου 2016.  Στο πρωτάθλημα που διοργάνωσε η  Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος για τις κατηγορίες παίδων / κορασίδων, εφήβων / νεανίδων και ανδρών / γυναικών,  900 αθλητές από 90 συλλόγους της Βορείου Ελλάδος έλαβαν μέρος στην β΄ (δεύτερη)  φάση  των προκριματικών πρωταθλημάτων που έχει θεσμοθετήσει  η Ένωση με σκοπό οι καλύτεροι αθλητές να στελεχώνουν το κλιμάκιο της Βορείου Ελλάδος.

Ένας θεσμός που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια  και βοηθάει στην ανάπτυξη του αγωνίσματος του ταεκβοντό μέσα από έναν σχεδιασμό που έχει οργανώσει το Δ.Σ. της  Ένωσης μαζί με τους προπονητές της. Στις ιδιόκτητες λοιπόν εγκαταστάσεις  1.000 τ.μ. της Ένωσης , στην Θεσσαλονίκη, οι αθλητές  που ανήκουν στο κλιμάκιο συγκεντρώνονται  ανά τακτά χρονικά διαστήματα προπονούνται, σιτίζονται και διανυκτερεύουν  εκεί  όπου διαθέτει σύγχρονους χώρους φιλοξενίας. Επίσης, συμμετέχουν με έξοδα της Ένωσης και σε διεθνείς  διοργανώσεις.

Από τον σύλλογο της Κοζάνης Μακεδονική Δύναμη συμμετείχαν 20 αθλητές οι οποίοι κατέκτησαν  συνολικά 13 μετάλλια – 9 χρυσά, 1 αργυρό και 3 χάλκινα. Πιο συγκεκριμένα, οι αθλητές που κατέκτησαν τα χρυσά είναι

1) Διάφας Αργύριος του Νικολάου,  -74 κιλά ανδρών
2) Μεχτερίδης Στέλιος του Μιλτιάδη, -68 κιλά ανδρών
3) Τεληκωστόγλου Αποστόλης του Κωνσταντίνου, -80 κιλά ανδρών
4) Μπαντιούκας Γεώργιος του Στυλιανού, -51 κιλά εφήβων
5) Νικολαΐδου Αναστασία του Γεωργίου, -59 κιλά νεανίδων
6) Μπουντιούκος Σπινάρης Νικόλας του Εμμανουήλ, -73 κιλά εφήβων
7) Σολακίδης Κωνσταντίνος του Χρήστου, -33 κιλά παίδων
8) Μαρέτης Ραφαήλ του Σπύρου, 49 κιλά παίδων
9) Γεροντίδης Χρήστος του Στέφανου, -30 κιλά παίδων

Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής μας
Παπαδόπουλος Χρήστος του Σωκράτη, + 78κιλά εφήβων

Χάλκινα μετάλλια για τους
1) Γκαραβέλλα Κατερίνα-Ιωάννα του Σπύρου, -59 κιλά νεανίδων
2) Πασχαλίδης Παναγιώτης του Ιάκωβου, -55κιλά εφήβων
3) Ζήσης Νικόλαο του Στέργιου, + 65 κιλά παίδων

Ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας κ. Αλμασίδης Χρήστος δήλωσε:

Για ακόμη μια φορά κάναμε μία καλή παρουσία σε ένα επίσης ξεχωριστό πρωτάθλημα  που έχει θεσμοθετήσει η Ένωση. ¨Ολοι οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος  είναι κερδισμένοι, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι διότι σε αυτή την διοργάνωση συμμετέχουν αθλητές με μεγάλη εμπειρία ,με διεθνείς τίτλους και είναι σημαντικό γιατί όλοι αυτοί λειτουργούν σαν πρότυπο για τους νεότερους. Όλο αυτό έχει τεράστια αγωνιστική αξία και το σημαντικότερο είναι το πώς μεταφέρεται όλη αυτή η παρουσία στους μικρότερους αθλητές και βέβαια αυτό δεν ισχύει μόνο για τα πρωταθλήματα αλλά και για τις προπονήσεις που γίνονται στο κλιμάκιο. Όσο για την ομάδα μας, έχω να πω πως τα πήγε αρκετά καλά. Ορισμένοι αθλητές μας έχουν διασφαλίσει την ένταξή τους στο κλιμάκιο του 2017 μιάς και στο 1ο προκριματικό κατέλαβαν κι εκεί την πρώτη θέση. Κάποιοι θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο στην τρίτη και τελευταία πρόκριση του Φθινοπώρου έτσι ώστε να ενταχθούν κι αυτοί στην επίλεκτη ομάδα.

Το Δ.Σ. του συλλόγου, οι προπονητές και οι γυμναστές του συλλόγου συγχαίρουν τους αθλητές για την συμμετοχή και τις διακρίσεις τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.