Αυτή είναι η προτεινόμενη θέση κατασκευής της πεζογέφυρας στη Ζάβορδα – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



rytueyrteute5tuie657iu

ΒΙΝΤΕΟ με τον προσδιορισμό της θέσης ζεύξης με πεζογέφυρα της πλευράς της Ζάβορδας με την πλευρά της Ελάτης, σύμφωνα με τη μελέτη κατασκευής που εγκρίθηκε με την υπ. αριθμ. 30/15.10.2013 ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (KAΣ) και την υπογραφή της απόφασης ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΑΒΜΜ/244863/33522/5791/13.12.2013 από τον υπουργό Πολιτισμού.

Θέση κατασκευής της πεζογέφυρας  που απασχολεί τελευταία την κοινή γνώμη, αφού φέρεται ότι διαφωνούν πολιτειακοί και τοπικοί φορείς με την αδελφότητα των μοναχών της Ι. Μονής του Οσίου Νικάνορα και κατ’ επέκταση με τη μητρόπολη Γρεβενών, και οι οποίοι θα κληθούν σε κοινή συνάντηση εντός των προσεχών ημερών να διευθετήσουν το θέμα.

Στο ΒΙΝΤΕΟ φαίνονται, η θέση της Ιεράς Μονής του Οσίου Νικάνορα («άβατο»), η σκήτη του Οσίου Νικάνορα και οι θέσεις -περίπου- έδρασης των βάθρων της πεζογέφυρας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η πεζογέφυρα θα είναι κρεμαστή τύπου “Ιμαλαΐων” και θα ίπταται πάνω από το νερό του ταμιευτήρα της λίμνης σε απόσταση όχι μικρότερη των οκτώ μέτρων. Το άνοιγμά της θα είναι 87,40 μέτρα, θα στηρίζεται σε συρματόσχοινα, το “κατάστρωμά” της θα είναι ξύλινο και τα πλαϊνά προστατευτικά της θα φτάνουν σε ύψος 1,5 μέτρου για λόγους ασφαλείας.

Η κατασκευή της πεζογέφυρας θα χρηματοδοτηθεί από τη ΔΕΗ ΑΕ.

zwertjhetryujhet

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.