«Διόσκουροι αγάπης και προσφοράς» στα Βίκος Street Relays Κοζάνη 2016



dioskouroi32Μία εβδομάδα απέμεινε μέχρι την εκκίνηση των Βίκος Street Relays Κοζάνη και οι προετοιμασίες στην πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τους αγώνες σκυταλοδρομιών δρόμου, κορυφώνονται. Από το μεγάλο αυτό αθλητικό ραντεβού το οποίο πραγματοποιείται με σκοπό τη στήριξη του έργου του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Αισθησιοκινητικές Διαταραχές Δυτ. Μακεδονίας “Ηλιαχτίδα” δε θα μπορούσε να λείψει και η μπασκετική κοινότητα της πόλης, η οποία κατά το παρελθόν έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές υπερηφάνειας στους κατοίκους της πόλης.

Αξιοσημείωτη θα είναι η συμμετοχή της ομάδας “Διόσκουροι” η οποία αποτελεί ένα σχετικά πρόσφατο μέλος της μακράς παράδοσης που έχει η Κοζάνη στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2004, διαθέτει παιδικό, εφηβικό και ανδρικό τμήμα και φέτος οι άνδρες ολοκλήρωσαν τη χρονιά στην τέταρτη θέση της Γ΄Εθνικής.

Προπονητής της ομάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι η παλιά δόξα, Άρης Χωλόπουλος. Ο 45χρονος τεχνικός ξεκίνησε την επιτυχημένη καριέρα του ως αθλητής από τον Γυμναστικό Κοζάνης και στη συνέχεια αγωνίστηκε για μια δεκαετία (1986-1996) στον Ηρακλή. Μάλιστα ο άνθρωπος που συνέβαλλε για να τη μετακίνησή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο θρύλος του μπάσκετ Μιχάλης Γιαννουζάκος. Με τα χρώματα του Ηρακλή ο Χωλόπουλος έφτασε ως τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ενώ το 1997 ήταν μέλος της ομάδας του Άρη που κατέκτησε το κύπελλο Κόρατς. Επιπλέον ο Χωλόπουλος έχει τιμήσει το εθνόσημο τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής αφού έχει υπάρξει βοηθός στην εθνική εφήβων και στην εθνική γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ο προπονητής των “Διοσκούρων” δήλωσε σχετικά με τη διεξαγωγή των Βίκος Street Relays Κοζάνη: «Αθλητισμός σημαίνει υγεία στο σώμα και το μυαλό. Η κάθε μορφής άσκησης μας βοηθάει να ξεφεύγουμε από το προβλήματα της καθημερινότητας. Με χαρά θα είμαστε και εμείς στις σκυταλοδρομίες για να στηρίξουμε όσους το έχουν ανάγκη».

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.