Ξεκινά σήμερα στην Κοζάνη το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους» – Δείτε το πρόγραμμα



88yteutuyuyteuyteuyte

Ξεκινά σήμερα Σάββατο 14 Μαίου 2016 το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με τίτλο «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους», το οποίο διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και στο οποίο συμμετέχουν 14 θεατρικές ομάδες.

Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου για το φεστιβάλ από την Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης Μελίνα Ηλικίδου, την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης Ελένη Δημοπούλου και εκπροσώπους των θεατρικών ομάδων.

«Το Φεστιβάλ «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους» είναι μια γιορτή θεάτρου για το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που δίνει τη δυνατότητα σε ερασιτεχνικές ομάδες του νομού Κοζάνης και της περιφέρειας, για ένα μήνα να παρουσιάσουν το έργο τους. Σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος απομονώνεται στην ασφάλεια του καναπέ του, το θέατρο, που υποχρεωτικά λειτουργεί ομαδικά, είναι βασική πράξη κοινωνικοποίησης. Το ερασιτεχνικό θέατρο έχει ακόμη μεγαλύτερη θεραπευτική ιδιότητα γιατί κινητοποιεί σε μια πόλη, σε ένα χωριό, νοικοκυρές, επαγγελματίες κάθε είδους τα πρωϊνά, φοιτητές, μαθητές και κυρίως άνεργους που τα βράδια μεταμορφώνονται σε ηθοποιοί, σκηνοθέτες, χορογράφοι, μουσικοί, άνθρωποι δηλαδή που η συνύπαρξή τους θα ήταν αδύνατη στη σκληρή καθημερινότητα, με ένα κοινό στόχο το θέατρο. Το ερασιτεχνικό θέατρο στηρίζεται από την κοινωνία και μπορεί να αποτελέσει μια πηγαία και αυθόρμητη πηγή έκφρασης, γνώσης, μέσα από τη δραματουργική έρευνα αλλά και πολιτιστικής δημιουργίας, δραστηριότητες που προωθούν τη συλλογικότητα και τη συνεργασία σε όποιον ενδιαφέρεται και του αρέσει η θεατρική τέχνη» αναφέρει στο σύντομο χαιρετισμό της για το φεστιβάλ η Μελίνα Ηλικίδου.

Από την πλευρά της η Ελένη Δημοπούλου σημειώνει πως «Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ως φορέας που αντανακλά τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Κοζάνης δίνει βήμα στις ερασιτεχνικές ομάδες και τους συλλόγους που με αγάπη και μεράκι καταπιάνονται με τις τέχνες, δημιουργούν πυρήνες δημιουργίας και προσφέρουν σημαντικό έργο στον τόπο. Με στόχο την εξωστρέφεια, την ανάδειξη και την προβολή του έργου των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων και σχημάτων της πόλης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης προτείνει Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με τίτλο «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους». Το Φεστιβάλ είναι μια γιορτή θεάτρου, ένας τόπος συνάντησης, ζύμωσης και ανταλλαγής ιδεών, που δίνει τη δυνατότητα σε ερασιτεχνικές ομάδες του νομού Κοζάνης και της Περιφέρειας να παρουσιάσουν το έργο τους. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στοχεύει με αυτόν τον τρόπο στη θεμελίωση ενός θεσμού που θα είναι αλληλένδετος με την πολιτιστική ιστορία της πόλης της Κοζάνης».

Να σημειώσουμε εδώ οι ομάδες που θα πάρουν μέρος θα έχουν την πλήρη υλικοτεχνική υποστήριξη στις υποδομές (πρόσβαση στα σκηνικά – αντικείμενα – κοστούμια – φροντιστηριακό υλικό) και τις υπηρεσίες του ανθρώπινου δυναμικού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Κάθε σχήμα που θα λάβει μέρος στο Φεστιβάλ και έχει έδρα εντός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θα λαμβάνει την συμβολική επιχορήγηση ύψους 400€ και οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες 200€ για τις ανάγκες της υλοποίησης των παραστάσεων. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλες τις παραστάσεις.

Κάθε ομάδα θα προβάλλεται από τα μέσα που διαθέτει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, ιστοσελίδα, facebook, κανάλι στο youtube, έντυπο υλικό (αφίσες, πρόγραμμα κ.λ.π.).

Κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ξεκινά σήμερα στην Κοζάνη το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους» – Δείτε το πρόγραμμα

  1. >Μπράβο σας για την Προβολή του Φεστιβάλ!!!
    >Ήταν εκεί κι οι 3 εκπρόσωποί μας απ΄το Βόρειο Πεδίο Πτολεμαΐδας με αρχηγό μας το σκηνοθέτη κι αγαπητό μου φίλο Κώστα Μπαμπίλα! Ήταν Τιμή μας να παίξουμε Πρώτοι το θεατρικό μας, το ΜΑΚΒΕΘ του Σέξπιρ, το Σάββατο 14/5! Το δουλέψαμε Πάρα Πολύ απ’το Γενάρη κι ο κόσμος της Κοζάνης μας Τίμησε με μια Γεμάτη σχεδόν αίθουσα!
    >Εγώ ως Κοζανίτης ηθοποιός, (αλλά μέλος της Πτολεμαΐδιώτικης ομάδας γιατί αυτοί ήταν που μ’εκτίμησαν), Ευχαριστώ απ’την Ψυχή μου τους Γνωστούς αλλά κυρίως Άγνωστους Συμπολίτες μου που Ήρθαν κι είδαν τη Δημιουργία μας, εκ μέρους βέβαια κ των υπολοίπων συμπαικτών μου!!! Ελπίζω οι θεατές μας να πήραν Σημαντικά μηνύματα απ’το έργο, για να διαμορφώσουν προς το καλύτερο της Δική τους ζωή… Και γιατί όχι να γράψουν την άποψή τους για το Θεατρικό μας δημιούργημα…!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.