Πτολεμαΐδα: Σύσκεψη φορέων με θέμα τις καθυστερήσεις στην καταβολή οφειλόμενων της ΔΕΗ προς τις χωματουργικές εταιρίες

ptolemaida_aerofotografia

Την Δευτέρα 09/05/2016 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εορδαίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων με θέμα τις καθυστερήσεις στην καταβολή οφειλόμενων της ΔΕΗ προς τις χωματουργικές εταιρίες. Γεγονός που επηρεάζει με την σειρά του την καταβολή δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους και δημιουργεί κλίμα εργασιακής ανασφάλειας.

Συζητήθηκαν σε καλό κλίμα ,οι προϋποθέσεις άρσης του αδιεξόδου από όλους τους εμπλεκόμενους. Σε αυτή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, της επιχείρησης της ΔΕΗ, της τοπικής αυτοδιοίκησης, εργολήπτες ,πολλοί εργαζόμενοι και ο βουλευτής του Νομού κ. Δημητριάδης Μίμης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε  πως :

H ΔΕΗ είναι μια μεγάλη και δημόσια επιχείρηση, την οποία το παλιό πολιτικό σύστημα θέλησε να την χειραγωγήσει και να την απαξιώσει προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων.

Αυτή είναι και η δομική αιτία των προβλημάτων ρευστότητας (και όχι μόνο) της επιχείρησης.

Αυτήν τη πολιτική αλλάζει και η ΔΕΗ , μπαίνει σε νέο κύκλο ανάπτυξης και  ισχυροποιείται μέσα από :
·        Νέες συνεργασίες και συνέργειες .
·        Ανοίγματα σε νέα παραγωγικά πεδία .
·        Παραγωγική ανασυγκρότηση της ιδίας της εταιρίας.

Επιπλέον οι στρεβλώσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα στο ενεργειακό σύστημα της χώρας  είναι υπέρ συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων και κατά της λιγνιτικής
ηλεκτροπαραγωγής.

Αυτή η σχέση πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει με τρόπο δίκαιο και δημοκρατικό.

Επίσης, το στρατηγικό σχέδιο περιβαλλοντικής αποκατάστασης προβλέπει ένα νέο πεδίο παραγωγικής δραστηριότητας ,ιδιαίτερα σημαντικό στην προοπτική  ενός καλύτερου περιβάλλοντος και  μιας αναδημιουργημένης  φύσης στην περιοχή μας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.