Με τις καλύτερες εντυπώσεις έπεσε η αυλαία του 2ου Arpege Festival κιθάρας



ttkygtfkytdjytrsdjrtyu

Την Κυριακή 8/5/2016 έπεσε η αυλαία του μεγάλου τριήμερου μουσικού αφιερώματος στην κιθάρα και στους φίλους της. Με σεμινάρια, master class, διαγωνισμούς, έκθεση χειροποίητης κιθάρας από τους κατασκευαστές κους Παλαιδημόπουλο, Βασιλειάδη και Παρισσίδη και φυσικά συναυλίες από καταξιωμένους έλληνες και ξένους δεξιοτέχνες της κιθάρας ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Κοζάνη το «2ο Arpege festival» που διεξήχθη το τριήμερο 6,7 και 8 Μαίου.

Οι καθηγητές κιθάρας Γιώργος Γεωργούλας, Αντώνης Κωνσταντόπουλος και Νίκος Παπαπαρασκευάς την  πρώτη μέρα, οι Μιχάλης Κονταξάκης & Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης τη δεύτερη και ο καταπληκτικός μεξικανός κιθαρίστας  Cecilio Perera το βράδυ της Κυριακής μάγεψαν το μουσικόφιλο κοινό της Κοζάνης που κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης.

Τριάντα έξι μαθητές από Ωδεία της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Πάτρα παρακολούθησαν ειδικά σεμινάρια κιθάρας και διαγωνίστηκαν υπό την επίβλεψη 8μελούς επιτροπής καθηγητών, με τους νικητές να κερδίζουν πλούσια δώρα.

Συγκεκριμένα πρώτος αναδείχθηκε ο μαθητής Φίλιππος Μανωλούδης κερδίζοντας μια χειροποίητη κιθάρα από τον Β. Βασιλειάδη, δεύτερος ο Θανάσης Κατσίκης κερδίζοντας μια δωροεπιταγή 150 ευρώ από το κατάστημα μουσικών ειδών Mr Friday και τρίτος ο Χρήστος Τοξιάδης που εξασφάλισε τη δωρεάν συμμετοχή του στο επόμενο Arpege festival. Οι τρεις νικητές πήραν επίσης από ένα πακέτο αξεσουάρ για κιθάρα προσφορά του καταστήματος Carbon or nylon. Ειδικό βραβείο ηλικίας και επιπέδου σπουδών απονεμήθηκε στον Πέτρο Κωστόπουλο από το κατάστημα Carbon or nylon.

Την διοργάνωση του 2ου Arpege festival είχαν το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και το Ωδείο Δημητρίου Δημόπουλου με την οικονομική υποστήριξη του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης.

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς και όλους όσοι συνέβαλαν σε ένα ακόμη πετυχημένο Arpege festival, που χάρη στη στήριξη και στην ανταπόκριση κοινού και μαθητών και τη σύμπραξη δυο Ωδείων εξελίσσεται σε έναν πετυχημένο θεσμό στο χώρο της μουσικής στην Κοζάνη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.