Σημαντική πρόοδος στην προσπάθεια του επιμελητηρίου Κοζάνης για την ίδρυση τοπικού ταμείου εγγυοδοσίας



gjhnyjnhygsjytsfsjyg

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης, σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης του συνεδρίου για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, ολοκλήρωσε σημαντικές επαφές με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Σταθάκη και τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Στουρνάρα, την Πέμπτη και την Παρασκευή 5 και 6 Μαΐου 2016 αντίστοιχα.

Από τις συναντήσεις αναδείχθηκε  η αναγκαιότητα της συνδρομής τόσο του Υπουργείου, όσο και της Τράπεζας της Ελλάδος, σε τεχνικά και νομικά θέματα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση του εγχειρήματος για την ίδρυση τοπικού ταμείου εγγυοδοσίας, με στόχο τη βελτίωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων της περιοχής, μέσω της πρόσβασης τους σε νέα εργαλεία και χρηματοδοτικούς μηχανισμούς.

Η προσπάθεια  που από κοινού καταβάλουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το Επιμελητήριο Κοζάνης και η ΑΝΚΟ Α.Ε, βρίσκεται σε εξελικτικό στάδιο και για το σκοπό αυτό έχουν οριστεί συγκεκριμένοι εκπρόσωποι από κάθε φορέα για την παροχή τεχνικής βοήθειας, καθώς η πρόταση αυτή είναι πρωτοπόρα σε Εθνικό επίπεδο και χρήζει επίλυσης πολλών επιμέρους θεμάτων και δυσκολιών.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.