«Χάμερσταϊν, ή περί ιδιορρυθμίας» στην Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης (Αρχοντικό Λασσάνη)



5mjtrfjrtydjyrdtjysdyuuyfΗ Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης με αφορμή την επέτειο λήξης του Β’ παγκοσμίου πολέμου παρουσιάζει το βιβλίο “Χάμερσταϊν, ή περί ιδιορρυθμίας” του Χανς Μάγκνους Εντσενσμπέργκερ,  στη Δημοτική Χαρτοθήκη  (Αρχοντικό Λασσάνη), τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στις 8:00΄μ.μ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει  η κ. Τάσα Σιόμου,  φιλόλογος,  αποσπάσματα θα αφηγηθεί ο κ. Στάθης Νατσιός, ενώ τη μουσική επένδυση θα επιμεληθούν οι  Nikola Ηarrington – Παναγιώτης Δημόπουλος

“Στο βιβλίο αυτό, που κινείται στην “γκρίζα ζώνη” μεταξύ μυθιστορήματος και ιστορικού ντοκουμέντου, ο Εντσενσμπέργκερ  φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια ακτινογραφία της γερμανικής και ευρωπαϊκής παθολογίας. Όπως γράφει ο ίδιος, “με βάση την ιστορία της οικογένειας Χάμερσταϊν μπορούν να ανιχνευτούν και να παρουσιαστούν μέσα σε ελάχιστο χώρο οι κινητήριες δυνάμεις και οι αντιφάσεις της γερμανικής κρίσης: από την αρπαγή της εξουσίας από τον Χίτλερ μέχρι την αποτυχία της Aντίστασης, και από την ελκτική δύναμη της κομμουνιστικής ουτοπίας μέχρι το τέλος του Ψυχρού Πολέμου”.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.