Από την Κοζάνη το 30% των επιχειρήσεων στην φετινή Έκθεση Γούνας Καστοριάς – Τι λέει στο KOZANILIFE.GR ο νέος πρόεδρος του συνδέσμου γουνοποιών – Δείτε φωτογραφίες

usrtditd7kitfduk7i

Στην τελική ευθεία  βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη 41η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς. Ο νέος Πρόεδρος του συνδέσμου γουνοποιών, κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, μίλησε στο KOZANILIFE.GR για τη φετινή διοργάνωση στην οποία συμμετέχει για πρώτη φορά με την ιδιότητα του Προέδρου, από το νέο Δ.Σ. του συνδέσμου γουνοποιών Καστοριάς, που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουλίου 2015.

Με 103 εκθέτες θα ανοίξει τις πύλες της φέτος η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, όπως αναφέρει στο KOZANILIFE.GR, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, ενώ  η αύξηση των εκθετών για φέτος σε σχέση με πέρυσι αγγίζει το 40%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των εκθετών είναι Έλληνες, από τους νομούς Καστοριάς και Κοζάνης, με αρκετές από την περιοχής της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, ενώ οι εκθέτες του εξωτερικού είναι κυρίως από την Ιταλία, Τουρκία, Γερμανία και Φιλανδία.

Περίπου το 30% του συνόλου των εκθετών, είναι από την περιοχή της Κοζάνης και συγκεκριμένα από χωριά του Βοΐου που ασχολούνται παραδοσιακά με τον κλάδο της γούνας, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ι. Κορεντσίδης, σε σχέση με πέρυσι το ποσοστό συμμετοχής αυτό δείχνει αυξημένο.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της γούνας στην παγκόσμια αγορά έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν αποτρεπτικοί παράγοντες για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του κλάδου.

Ο κ. Ι Κoρεντσίδης τόνισε χαρακτηριστικά στο KOZANILIFE.GR:

“Τύχαμε στην πιο δύσκολη χρονιά της γούνας, την ώρα που ο κλάδος της γούνας αντιμετωπίζει προβλήματα στα παγκόσμια δρώμενα. Παρόλα αυτά, πρέπει να αισιοδοξούμε, όπως άλλωστε κάνουν τόσα χρόνια οι Έλληνες γουνοποιοί. Με τα νέα μέτρα που παίρνουμε για τη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, πιστεύουμε ότι θα αντεπεξέλθουμε θετικά και εμείς και οι εκθέτες, στις δύσκολες αυτές συνθήκες, με εφαλτήριο τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς”.

Η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, θα ανοίξει τις πύλες της την Πέμπτη 5 Μαΐου, όπου το πρωί θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ακολουθήσει το καθιερωμένο Gala με επίδειξη γουναρικών από επιχειρήσεις.

Μέχρι και την Κυριακή 8 Μαΐου, η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό.

Ρεπορτάζ: Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

2 σχόλια στο άρθρο “Από την Κοζάνη το 30% των επιχειρήσεων στην φετινή Έκθεση Γούνας Καστοριάς – Τι λέει στο KOZANILIFE.GR ο νέος πρόεδρος του συνδέσμου γουνοποιών – Δείτε φωτογραφίες

  1. Ειδοποίηση: σκαθάρι » Από την Κοζάνη το 30% των επιχειρήσεων στην φετινή Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.