Έλεγχοι από Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας σε επιχειρήσεις στα Γρεβενά



grevena123Μετά από συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο του Σωματείου Τουριστικών Επιχειρήσεων της Ορεινής Περιοχής Γρεβενών και με τον Πρόεδρο Εστιατορίων και Καφετεριών Νομού Γρεβενών  γνωστοποιούμε ότι: Ήδη έχουν αρχίσει ελέγχους οι λεγόμενοι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας Δυτικής Μακεδονίας σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις όπως π.χ.
Είδη επιχειρήσεων τροφίμων – ποτών , πάσης φύσεως καταστήματα φαγητού, πάσης φύσεως καταστήματα διασκέδασης – καφετέριες – καφενεία –καφέ-οπωροκηπευτικά-ξενοδοχεία-κατεψυγμένα-τυποποιημένα-περίπτερα-κρεοπωλεία-σούπερ μάρκετ-παντοπωλεία-λαϊκές αγορές-γυρολόγοι-κυλικεία-βρεφονηπιακοί σταθμοί-παιδότοποι, πάσης φύσεως δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες παραγωγής-μεταποίησης-μεταφοράς οποιουδήποτε τροφίμου κλπ.

Φαίνεται καθαρά στους ελέγχους τι ζητάνε οι ελεγκτές επιθεωρητές. Μείζονος σημασίας όπως φαίνεται και στο 11 , επιβάλλεται η ύπαρξη των 6 φακέλων ή αρχείων σε κάθε επιχείρηση τροφίμων και ποτών, διαφορετικά δεν ισχύει η άδεια λειτουργίας.

Το πρόστιμο όταν δεν υπάρχει Πιστοποιητικό είναι 2000 Ευρώ είτε είναι ο εργοδότης είτε είναι προσωπικό. Οποιοσδήποτε ασχολείται με φαγητό ή ποτά (κόρη, σύζυγος, μητέρα, πατέρας) υποχρεούται στην ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

1 Το Πιστοποιητικό ισχύει  επ’ αόριστον  και η εφαρμογή του σ’ όλη την Ευρώπη Αμερική Καναδά κ.λ.π.
2 Μην πληρώνετε ούτε να στέλνετε χρήματα  πουθενά για τον εξής λόγο:

Ο μόνος  νόμιμος τρόπος είναι:

Καλείσαι να υπογράψεις το παρουσιολόγιο του ΕΦΕΤ , γίνεται σεμινάριο με καθηγητή του ΕΦΕΤ και μετά πληρώνεις και παίρνεις την βεβαίωση.
Αυτός είναι ο μόνος νόμιμος και μοναδικός τρόπος.
Μπορείτε να τηλεφωνήσετε στον ΕΦΕΤ στο τηλέφωνο 2106971585.

Άμεσα θα γίνει ενημέρωση όλων των κλάδων ξενοδοχείων – φαγάδικων – καφετέριες – αρτοποιών κ.λ.π. για ενημέρωση από τον επόπτη Υγείας Γρεβενών διότι το έχει επανειλημμένως ζητήσει πριν βγει για ελέγχους.

Στην ημερίδα τα θέματα θα είναι:
1 Πιστοποίηση ΕΦΕΤ.
2 Εφαρμογή των 6 Φακέλων.
3 Νέα ευχάριστα δεδομένα για τα Πνευματικά Δικαιώματα (ΑΕΠΙ – ΑΠΟΛΛΟ – ΕΡΑΤΟ – GRAMMO) ειδικά για τα ξενοδοχεία που η νέα εταιρία ΔΙΟΝΥΣΟΣ ζητάει χρήματα για ηθοποιούς από τις τηλεοράσεις των δωματίων.

Θα σας επισκεφτεί συνεργάτης του Προέδρου  κ. Τσαπατσάρη για ενημέρωση –  διαδικασίας του ΕΦΕΤ και την εφαρμογή των έξι φακέλων.

Ειδική παρατήρηση για τα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ με παρέμβαση του κ. Τσαπατσάρη ακυρώθηκαν 20 αγωγές στα Ξενοδοχεία του Ορεινού όγκου. Διότι σε όλους είναι γνωστό, ότι η εταιρία Διόνυσος ζητάει χιλιάδες ευρώ για τους ηθοποιούς από τις τηλεοράσεις που χρησιμοποιούν στα δωμάτια τα Ξενοδοχεία. Ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο συνδιαλλάγής για πολύ μικρά ποσά έναντι των χιλιάδων ευρώ που ζητούν. Κοινοποιούμε σ’ όλους και είδος ελέγχου των επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗΣ                                                      ΣΟΥΠΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.