Κρόκος Κοζάνης: Προσεχώς στο Εκθεσιακό Silos Armani στο Μιλάνο! Μεγάλες στιγμές για τον «μωβ χρυσό» της Κοζάνης



13040878_220231215018623_2246298781677977224_o

– Κρόκος Κοζάνης και Silos Armani μαζί;
– Ο Κρόκος Κοζάνης, ζει μεγαλειώδης στιγμές στα χέρια ανθρώπων που σέβονται την αξία του στο Μιλάνο της Ιταλίας.
– Πρωταγωνιστής στα πιάτα των μεγαλύτερων σεφ ανά τον κόσμο
– Οι συναντήσεις του Κρόκου Κοζάνης, είναι συναντήσεις που πολλοί θα ζήλευαν…

Την τιμητική του είχε την Τετάρτη 20 Απριλίου ο Κρόκος Κοζάνης στο κέντρο του Μιλάνο.

13071956_1249592965064834_1750449371599554812_oΜε αφορμή τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος λιανικής πώλησης Κρόκου Κοζάνης στην καρδιά του Μιλάνο, η Υπεύθυνη του καταστήματος & Υπεύθυνη στο Silos Armani κα. Maria Barbato, παραχώρησε συνέντευξη στο KOZANILIFE.GR, όπου μας εξηγεί τι κάνουν στη γειτονική Ιταλία με το δικό μας προϊόν και τα σχέδια για το μέλλον.

Το κατάστημα Teatro7 | Lab έσφυζε από κόσμο, όπου το παρόν έδωσαν μεταξύ όλων και διακεκριμένοι σεφ μαγειρεύοντας με Κρόκο Κοζάνης, για τους καλεσμένους.

Ο γνωστός Κοζανίτης σεφ Θεόδωρος Καραθανάσης «έλαμψε δια της απουσίας του», μιας και ο μεγάλος Ιταλός σεφ Tano Simonato, με ένα αστέρι Michelin, εκτέλεσε τη συνταγή του Κοζανίτη σεφ «φέτα με κρόκο Κοζάνης και σουσάμι»!

Ο πρωταγωνιστής αυτού του εγχειρήματος, ο κ. Μπακάγιας, αλλά και άλλοι Έλληνες ήταν εκεί για να στηρίξουν το δικό τους προϊόν.

O μεγάλος Ιταλός σεφ Tano Simonato, επίσης, παρουσίασε ένα πιάτο “σύννεφα κρόκου” με Γαλλικά στρείδια και σαμπάνια.  ενώ άλλοι σεφ δημιούργησαν πιάτα με βάση τον Κρόκο Κοζάνης.

Δείτε τι δήλωσε στο KOZANILIFE.GR η κα. Maria Barbato:

 

– Ο Κρόκος Κοζάνης, είναι ένα πολύ δυνατό προϊόν, θα ήθελα να μου πείτε με αφορμή το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης Κρόκου στο Μιλάνο, πώς βλέπετε τη νέα αυτή δραστηριότητα με τα βιολογικά προϊόντα Κρόκου Κοζάνης; Πείτε μου δύο λόγια για το τι πραγματεύεται το νέο σας concept στην καρδιά του Μιλάνο, έτσι ώστε να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει τι ακριβώς κάνετε;

Πρώτα απ’όλα, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με το προϊόν του Κρόκου Κοζάνης, μετά τη συνάντηση με τον κ. Γιώργο Μπακάγια, όπου  διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι την υψηλή ποιότητα του προϊόντος. Το concept store προτείνεται ως πρώτο κατάστημα αφιερωμένο στο Ελληνικό Σαφράν και δημιουργήθηκε με σκοπό να εξαπλωθεί μέσω της πώλησης ή με τη χρήση του προϊόντος σε μαθήματα μαγειρικής και δίνει τη δυνατότητα στα καλύτερα εστιατόρια στο Μιλάνο να το εισαγάγουν στις καλύτερες συνταγές τους.

 

– Ο κόσμος της Ιταλίας δείχνει να έχει βάλει για τα καλά στην κουζίνα του το σαφράν; Για ποιους λόγους πιστεύετε συμβαίνει αυτό;

Ο Κρόκος Κοζάνης, λόγω της έντονης γεύσης και της λεπτής του υφής την ίδια στιγμή, οφείλει την επιτυχία του στο κίτρινο χρώμα, το οποίο επικοινωνεί χαρά και ευθυμία κερδίζοντας εύκολα την εύνοια ενός πληθυσμού που εκτιμά με μακρά παράδοση το καλό φαγητό και ευθυμία που δημιουργείται μπροστά από ένα τραπέζι. Θα ήθελα λοιπόν να πω, ότι είναι ο τέλειος συνδυασμός γεύσης & χρώματος, που μπορεί να κατακτήσει τον καθένα!

 

– Περιγράψτε μου, για ποιους λόγους επιλέξατε τον Κρόκο Κοζάνης για το κατάστημά σας;

Ανακάλυψα ότι ο Κρόκος Κοζάνης δεν χρησιμοποιείται μόνο στη μαγειρική, αλλά επιτρέπει πολλαπλές χρήσεις. Από την προετοιμασία για κρέμες, τσάι και άλλα προϊόντα με υψηλή θεραπευτική και αισθητική αξία. Είναι ακριβώς το ευρύ φάσμα προϊόντων υψηλής ποιότητας, που με έχουν οδηγήσει να εξετάσω πρώτα και στη συνέχεια να δώσω το έναυσμα για την πρωτοβουλία αυτή.

 

– Έχετε επισκεφθεί ή θα σκεφτόσασταν να επισκεφτείτε την Κοζάνη με σκοπό να γνωρίσετε τη “γενέτειρα” του μωβ διαμαντιού;

Απολύτως ναι, θα ήταν πραγματικά συναρπαστικό να γνωρίζουμε την προέλευση του προϊόντος που χρησιμοποιούμε και είναι εξαιρετικά σημαντικό για να καταλάβουμε το αληθινό νόημα της ανθρώπινης προσπάθειας που βρίσκεται πίσω από την παραγωγή, από την συλλογή, μέχρι την ξήρανση.

 

– Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Υπάρχει στο πλάνο σας και για άλλες πόλεις της Ιταλίας να δημιουργηθούν αντίστοιχα καταστήματα;

Στην ουσία, η ιδέα είναι να ανοίξουν και άλλα καταστήματα με την ίδια φιλοσοφία και σε άλλες ιταλικές πόλεις. Φυσικά μετά την εμπειρία , τους προβληματισμούς  και τις δυνατότητες της πρώτης μπουτίκ Ελληνικού Κρόκου, για την αναπαραγωγή του μοντέλου στην ιδανική του μορφή, απλά και διάφανα, για να εξαπλωθεί περισσότερο ο Ελληνικός Κρόκος στην χώρα μας και στο τραπέζι μας.

 

– Έχετε την διαχείριση cattering του Αρμάνι (www.armanisilos.com), πιστεύετε ότι θα τα βάλετε και εκεί;

Σίγουρα  θα χρησιμοποιήσουμε τον κρόκο ανάμεσα στα συστατικά της κουζίνας μας. Η χρήση των ροφημάτων Κρόκου  θα πρέπει να εγκριθεί από τους αρμόδιους υπευθύνους του Giorgio Armani Spa, στους οποίους σίγουρα θα προτείνουμε ως προϊόν αριστείας. Ανήκει στην φιλοσοφία του Αρμάνι τα προϊόντα ποιότητας, βιολογικά και με ευεργετικές ιδιότητες.

 

Ευχαριστώ από καρδιάς για το χρόνο σας, καλή επιτυχία σε ότι κάνετε.

 

Επιμέλεια: Ζιάμπα Αργυρώ για το KOZANILIFE.GR

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Κρόκος Κοζάνης: Προσεχώς στο Εκθεσιακό Silos Armani στο Μιλάνο! Μεγάλες στιγμές για τον «μωβ χρυσό» της Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.