Κοζάνη: Το τελευταίο ζευγάρι πελαργών επιστρέφει εδώ και είκοσι χρόνια

3adgfreagaertha

Ένα ζευγάρι πελαργών φωλιάζει εδώ και 20 περίπου χρόνια στην τελευταία φωλιά που υπάρχει στην πόλη της Κοζάνης προκαλώντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης το μέλος της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης κ. Αθανάσιος Κουκουμπέσης πρόκειται για ένα ζευγάρι λευκών πελαργών που φωλιάζει στην κορυφή παλιάς καμινάδας παλιού εργοστασίου στην νότια πλευρά της πόλης, στην τελευταία φωλιά που έχει απομείνει στην πόλη της Κοζάνης καθώς οι δυο που υπήρχαν στον Σιδηροδρομικό σταθμό και την κεντρική πλατεία δεν προσελκύουν πελαργούς.

Τα πουλιά αυτά όπως εξήγησε ο κ. Κουκουμπέσης ξεχωρίζουν για την συντροφικότητα τους, ενώ για την συλλογή τροφής φτάνουν ακόμη και στη λίμνη του Πολυφύτου που βρίσκεται περίπου 20 χλμ. νότια από την πόλη της Κοζάνης. Στην λίμνη βέβαια όπως εξήγησε ο ίδιος υπάρχουν 128 είδη πουλιών κυρίως ενδημικά αλλά και αποδημητικά, ενώ ξεχωρίζουν ζευγάρια μαυραετών που ζουν στο Φαράγγι των Σερβίων και Αργυροπελεκάνοι που ζουν στις Πρέσπες και μετακινούνται για τροφή και στην Λίμνη του Πολυφύτου.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης  

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.