Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης για την 21η Απριλίου: «Να μην περάσει ούτε ο φασισμός, ούτε ο λαϊκισμός»



pasok346345Όσο και αν φαίνονται όλα τόσο μακρινά, από την 21η Απριλίου του 1967, όσο και αν η χώρα έχει πάρει το δρόμο της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ξενοφοβία, η άνοδος του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς σε όλες τις ευρωπαϊκές,  χώρες με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα και την τρομοκρατία , πρέπει να μας κρατούν σε εγρήγορση.

Ποτέ δεν είναι αρκετό μόνο να θυμάσαι, αν δεν αγωνίζεσαι πάντα για να προστατεύεις τη δημοκρατία από τους εχθρούς της. Όπως και αν δεν θυμάσαι, με ζωντανή ιστορική μνήμη, δεν μπορείς και να διακρίνεις εύκολα τους κινδύνους για την κατάλυσή της από ορατούς και αόρατους εχθρούς.

Σήμερα δυστυχώς ζούμε στη χώρα μας, μια πολύ κρίσιμη περίοδο, από τις κρισιμότερες στην σύγχρονη ιστορία του τόπου. Η συνεχιζόμενη βαθιά οικονομική κρίση, μαζί με την βαθιά απογοήτευση και την οργή που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία αποτελούν εκρηκτικό μίγμα.. Ο λαϊκισμός το ψέμα και η πολιτική εξαπάτηση στην οποία έχουν επιδοθεί και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις που βρίσκονται στην κυβερνητική εξουσία, με τις αναμενόμενες διαψεύσεις των ελπίδων και των αδιεξόδων που προκαλούν, δημιουργούν συνθήκες εθνικής και κοινωνικής κρίσης.

Απαιτείται και πάλι ένας νέος δημοκρατικός προοδευτικός συναγερμός, με πρωταγωνιστή τον λαό μας, για να μπει πια τέλος στον σημερινό κατήφορο.

Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει  ότι  ασφάλεια και ελευθερία πάνε πάντα μαζί, δεν μπορεί να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο και καλεί τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στην πολιτική δημαγωγία, στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής του και σε κάθε φαινόμενο ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Να μην περάσει ούτε ο φασισμός, ούτε ο λαϊκισμός.

49 χρόνια μετά την 21η Απριλίου του 1967, το ΠΑΣΟΚ τιμά τους αγώνες των χιλιάδων αγωνιστών και του ελληνικού λαού κατά της Χούντας.

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.