Κοζάνη: Το πρόγραμμα της Τρίτης 19 Απριλίου του 7ου Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου



dipethe_big

Σήμερα, Τρίτη 19 Απριλίου, το πρόγραμμα του 7ου Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ταξιδεύει στις 10.00π.μ. στο Δημοτικό σχολείο Μαυροχωρίου Καστοριάς για παραμύθια και θρύλους από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο από το Στέλιο Πελασγό.

Στις 8.00μ.μ. μη χάσετε την παράσταση «Το όνομά τους είναι…» στο Μικρό Θέατρo (Οχληρών) με  μαρτυρίες Σύριων προσφύγων που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης Κοζάνης που συναντώνται με την ιστορία της Αμερικανοεβραίας ακτιβίστριας Ρέιτσελ Κόρι. Αντί εισιτηρίου, το κοινό καλείται να φέρει τρόφιμα για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Γυμναστήριο της  Λευκόβρυσης. Ερμηνεύουν: Σοφία Αντωνίου, Μαρία Κολτσίδα. Σκηνικά & οπτικό περιβάλλον: Ιφιγένεια Δούρα. Μουσική επιμέλεια: Μπάμπης Τσινικοσμάογλου.  Κάντε την κράτησή σας στα τηλέφωνα του ΔΗΠΕΘΕ 2461024062 & 6987991949. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Στις 10.00μ.μ. στο Καφέ Λα Φαμ η νεανική κουλτούρα του φανταστικού και τα παιχνίδια ρόλων συναντούν την παραδοσιακή αφήγηση. Αφηγείται ο Ταξιάρχης Μπελιγιάννης.

ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

«Όταν τα ζώα είχαν μιλιά η θάλασσα ήταν γλυκιά»

Δημ. σχολείο Μαυροχωρίου Καστοριάς – Ώρα: 10.00π.μ.

Αφήγηση:  Στέλιος Πελασγός

Παραμύθια και θρύλοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο για όσους ξέρουν ή θέλουν να μάθουν να μιλούνε με τα ζώα. Ο Στέλιος Πελασγός ταξιδεύει τα παιδιά σε έναν κόσμο συναρπαστικών αφηγήσεων: «Ποτέ δεν έμενες μονάχος και αβοήθητος. Κι η μάνα σου αν γίνονταν λάμια και σε εγκατέλειπε στο δάσος, ήταν πάντα στο σταυροδρόμι μια αλεπού με ένα χρυσό κλειδί στο στόμα…».

«Το όνομά τους είναι…»

Μικρό Θέατρo (Οχληρών) – Ώρα: 8.00μ.μ – Αντί εισιτηρίου, το κοινό καλείται να φέρει τρόφιμα για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Γυμναστήριο της  Λευκόβρυσης

Ερμηνεύουν: Σοφία Αντωνίου, Μαρία Κολτσίδα. Σκηνικά & οπτικό περιβάλλον: Ιφιγένεια Δούρα. Μουσική επιμέλεια: Μπάμπης Τσινικοσμάογλου

«Το όνομά τους είναι…» αποτελεί ένα σκηνικό αναλόγιο, που βασίζεται σε προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη φρίκη του πολέμου. Οι μαρτυρίες Σύριων προσφύγων που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης Κοζάνης συναντώνται με την ιστορία της Αμερικανοεβραίας ακτιβίστριας Ρέιτσελ Κόρι. Διαβάζονται μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο «Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι…».

«Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών και άλλες ιστορίες φανταστικής λογοτεχνίας»

Καφέ Λα Φαμ – Ώρα: 10.00μ.μ. –  Τιμή εισιτηρίου: 4€

Αφήγηση: Ταξιάρχης Μπελιγιάννης

Η λογοτεχνία του φανταστικού στηρίχτηκε στην αναδιήγηση της μυθολογίας των λαών της βόρειας Ευρώπης. Ο ενθουσιασμός για τον κόσμο του γενάρχη του φανταστικού Τζ. Ρ. Τόλκιν και των επιγόνων του δείχνει τη δίψα μας για σύμβολα που μπορούν να εμπνεύσουν. Η νεανική κουλτούρα του φανταστικού και τα παιχνίδια ρόλων συναντούν την παραδοσιακή αφήγηση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.