Γεωπάρκο «Μπουχαριών»: Επισκέπτες έρχονται, τα προβλήματα παραμένουν…

bughliuhgihugil

Δυο τουριστικά λεωφορεία με μαθητές και γονείς του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης (περί τα 120 άτομα), επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Απριλίου 2016, κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, το Γεωπάρκο των Μπουχαριών στο Μικρόβαλτο των Καμβουνίων, του δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

ΥΓ 1. Θα επαναλάβουμε στερεότυπες παρατηρήσεις, για μια ακόμη φορά:

Παρά τις ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις των εκδρομέων που εκφράστηκαν για το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο των σχηματισμών των Μπουχαριών και των Νοχταριών, δεν έλειψαν και οι αρνητικές διαπιστώσεις-σχόλια για την κακή κατάσταση του περιπατητικού μονοπατιού με τις ξεκολλημένες πλάκες, που χρήζει βέβαια άμεσης συντήρησης, την μη λειτουργία του οικίσκου υποδοχής (παροχή νερού, χώρος ξεκούρασης, WC), την έλλειψη διάθεσης στοιχειώδους έντυπου ενημερωτικού υλικού…

Συνολικά βέβαια οι τυπικές εκκρεμότητες που αφορούν την επίσκεψη ενός εκδρομικού πούλμαν, είναι η ανυπαρξία σήμανσης από τις κεντρικές οδικές αρτηρίας προς το Γεωπάρκο, η αδυναμία προσέγγισης και αναστροφής του λεωφορείου στο parking, η απουσία υπευθύνου υποδοχής και ξενάγησης -ως πότε θα εξυπηρετούνται από εθελοντές;-, σε ένα έργο που μετά έξι χρόνια από την -όποια- αποπεράτωσή του, δε έχει παραδοθεί ουσιαστικά ακόμη στην τοπική κοινωνία.

ΥΓ 2. Με το ρίσκο του διαβρωμένου -και ενδεχομένως επικίνδυνου- υπόβαθρου στήριξης του περιπατητικού διαδρόμου, που προέκυψε από πέρσι μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις! (χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει κάποιος έλεγχος καταλληλότητας).

ΥΓ 3. Τα ως άνω «εις ώτα μη ακουόντων», γιατί αυτός ο τόπος δεν φαίνεται να έχει πλέον καμιά ελπίδα…

cfyulkyufglyufk

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.