Καθαριότητες σε περιοχές του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού από την «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού»

uhvkugvukvujkv

Για άλλη μια χρονιά η «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού» ανέλαβε την διοργάνωση εθελοντικής εξόρμησης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Δασοπονίας. Συνδιοργανωτές ήταν ο Ορειβατικός Σύλλογος, ο Μορφωτικός Όμιλος, ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ο Αγροτικός Σύλλογος, ο ΜΟΤΟΒΕ, οι Συνεταιρισμοί Υλοτόμων Αγίας Κυριακής και Παλαιογρατσάνου, η Κίνηση Γυναικών για την Ανεξαρτησία του Δήμου και εθελοντές πολίτες.

Το Σάββατο 16 Απριλίου εξήντα και πλέον μέλη και φίλοι των συνδιοργανωτών φορέων και εθελοντές συμμετείχαν στην εξόρμηση.

Έγιναν  καθαριότητες στην περιοχή του Σκεπασμένου, του Δημοτικού Σταδίου, του Προφήτη Ηλία και γενικά της διαδρομής μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο και στα μονοπάτια προς την Αγία Κυριακή. Μια  ομάδα ξανάφτιαξε από την αρχή το δημοτικό κιόσκι που είχε κατασκευάσει ο Δήμος Βελβεντού το 2009 στην είσοδο προς τις Καρυές, το οποίο είχε καταστραφεί εδώ και δυο χρόνια. Άλλη μια ομάδα ασχολήθηκε με εξωρραϊστικό έργο στη Γαλανόβρυση, το οποίο και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με την οικονομική υποστήριξη ομογενών από τις ΗΠΑ για να αναδειχθεί η πηγή που συνδέθηκε με  τοπικούς θρύλους της παράδοσής μας.

Η εξόρμηση έκλεισε με τα καθιερωμένα τσίπουρα με φασολάδα και νηστίσιμους μεζέδες που ετοίμασε η Κίνηση Γυναικών για την Ανεξαρτησία του Δήμου στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, και για μια ακόμη φορά η προστασία, η περιποίηση και η ανάδειξη του περιβάλλοντος αποτέλεσε ευγενή και υλοποιήσιμο στόχο.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.