Με ένα χρυσό και δύο χάλκινα οι αθλητές της Μακεδονικής Δύναμης στο 1ο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα T.K.D.



rjyrjzrjtrjtrjytjryt

Μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εντάξει στο πρόγραμμα των σχολικών πρωταθλημάτων το ολυμπιακό αγώνισμα Tae-Kwon-Do, η πόλη της Αθήνας και συγκεκριμένα το Ολυμπιακό στάδιο πάλης, φιλοξένησε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016  το 1Ο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα για αθλητές γεννηθέντες από το 2000 έως το 1998.

Όσους αθλητές συμμετείχαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση και κατέκτησαν κάποιο μετάλλιο, η πολιτεία τους πριμοδότησε με ποσοστό εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από 7% έως 10%, ανάλογα με τη διάκρισή τους.

Από την Κοζάνη και τα λύκεια του νομού στα οποία ανήκουν και οι εννέα αθλητές της Μακεδονικής Δύναμης που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα αυτό, κατάφεραν να κατακτήσουν τις εξής θέσεις:

–  Χρυσό μετάλλιο για τον Μπουντιούκο-Σπινάρη Αθανάσιο του Εμμανουήλ, στην κατηγορία -78kg
–  Χάλκινο μετάλλιο για τον Μπαντιούκα Γεώργιο του Στυλιανού, στην κατηγορία -51kg
–  Χάλκινο μετάλλιο για την Νικολαΐδου Αναστασία του Γεωργίου, στην κατηγορία -52kg

Σε δηλώσεις του ο προπονητής της αγωνιστικής ομάδας κ. Αλμασίδης Χρήστος, ανέφερε τα παρακάτω:

Καταρχήν, θα ήθελα να συγχαρώ τα άτομα που απαρτίζουν την Ελληνική Ομοσπονδία T.K.D. που έπραξαν τα δέοντα και κατόρθωσαν να γίνει πραγματικότητα η διοργάνωση αυτή. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το Υπουργείο Παιδείας, που πήρε την απόφαση να συμπεριλάβει το αγώνισμά μας στα σχολικά πρωταθλήματα. Ένα αγώνισμα ταχύτατα αναπτυσσόμενο στην χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, ένα αγώνισμα για το οποίο ελπίζω και εύχομαι να θεσμοθετηθεί και παγκόσμιο σχολικό, όπως γίνεται και στα υπόλοιπα ολυμπιακά αθλήματα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι δύο νέοι αθλητές μπαίνουν στη λίστα των πρωταθλητών στον Σύλλογο μας, και τρία παιδιά μας μοριοδοτούνται από αυτή τη διοργάνωση για τις ανώτερες σχολές.

Παρόλο που πρόκειται για ούτως ή άλλως εξαιρετικούς μαθητές, θεωρώ ότι η διάκριση αυτή, τους δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για την ενασχόληση τους με το T.K.D., πέραν από την ίδια την αγάπη που τρέφουν για το άθλημα αυτό, σε μια πολύ σημαντική περίοδο της ζωής τους. Πρόκειται για μία επιπλέον διοργάνωση, σε ετήσια βάση, που βελτιώνει την αγωνιστική ετοιμότητα των αθλητών και τους προσδίδει μία εμπειρία. Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ και τους εννέα αθλητές του Συλλόγου μας, που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα αυτό και να τους ευχηθώ να έχουν μία καλή συνέχεια στις επόμενες διοργανώσεις. Επίσης, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον κ. Χρηστίδη Ανδρέα, γυμναστή-προπονητή και φίλο, που σε όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας ήταν δίπλα στην ομάδα μας, καθώς και τον αθλητή του Συλλόγου μας, παγκόσμιο πρωταθλητή και φοιτητή της Ιατρικής Αθηνών, Πατιά Παρμενίωνα, πρότυπο των μικρότερων αθλητών της ομάδας μας, που ήταν παρών και βοήθησε και αυτός με τη σειρά του στην προσπάθεια των αθλητών μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τους μαθητές και αθλητές που ανήκουν στη δύναμη του Συλλόγου για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.