Σε πιλοτική λειτουργία τα φανάρια στο κέντρο της Κοζάνης – Μετά το Πάσχα οι τελικές αποφάσεις λειτουργίας

megalou_alexandrou_odos

Σχετικά με τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στο κέντρο της Κοζάνης, θέλουμε να διευκρινίσουμε  τα εξής:

Με την υπ’ αριθμ. 171/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κοζάνης εγκρίθηκε η υπ’ αρίθμ. 120/2011 μελέτη και ο τρόπος διενέργειας του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου “Βελτίωση κυκλοφοριακών συνθηκών και οδικής ασφάλειας στις αρτηρίες Κοζάνης”, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Στα πλαίσια του έργου, περιλαμβανόταν ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και έργα υποδομής που αφορούν την αναμόρφωση της φωτεινής σηματοδότησης των κόμβων της πόλης, με εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων (αντικατάσταση ρυθμιστών κυκλοφορίας όπου απαιτείται, αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών με νέου τύπου τεχνολογίας LED, τοποθέτηση radar και βρόγχων ανίχνευσης της κυκλοφορίας, αναπροσαρμογή των προγραμμάτων λειτουργίας κλπ).

Η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στο κέντρο της πόλης  βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία και διανύει  ένα μεταβατικό στάδιο κατά το οποίο εφαρμόζονται διάφορα κυκλοφοριακά προγράμματα, ενώ παράλληλα με τα ραντάρ τα οποία έχουν τοποθετηθεί, γίνονται μετρήσεις  των κυκλοφοριακών φόρτων του κόμβου και αξιολογούνται τα δεδομένα που συλλέγονται, μέσα από τις διαδικασίες, που προβλέπονται.

Αποφάσεις σχετικά με τελικό τρόπο λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών θα ληφθούν μετά το Πάσχα, από την αρμόδια υπηρεσία.

3 σχόλια στο άρθρο “Σε πιλοτική λειτουργία τα φανάρια στο κέντρο της Κοζάνης – Μετά το Πάσχα οι τελικές αποφάσεις λειτουργίας

  1. Ο “ανόητος” που είχε τη φαεινή ιδέα να αλλάξει την πορεία των οχημάτων στο φανάρι της φωτογραφιίας για πόσο καιρό ακόμη θα μας ταλαιπωρεί.

  2. Απλά τραγικοί!!! Ο κόσμος φωνάζει για τα λάθη τους και αυτοί ζούνε στο μικρόκοσμο της ανεπάρκειας τους.

  3. αααα τωρα ειναι πιλοτικη η λειτουργια ε? πολυ σιγουροι ηταν ολοι στο δημο οτι θα μεινουν ετσι τα φαναρια… κραξιμο θελουν τελικα για να βαλουν μυαλο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.