Επίσκεψη Γερμανών μαθητών στο Δήμαρχο Εορδαίας



t7iue7ke67ki6786

Ο Δήμαρχος  Εορδαίας Σάββας  Ζαμανίδης  υποδέχθηκε σήμερα   Τρίτη 12-4-2016 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα τους   12 Γερμανούς  μαθητές και τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς , που βρίσκονται στην Πτολεμαϊδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός Μνήμης :Πύργοι –Μεσόβουνο».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα όπου μιλώντας στα παιδιά  ο κ.  Ζαμανίδης τα συνεχάρη για την συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα , καθώς και τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι δράσεις αυτές  που αφορούν τη γνώση της ιστορίας και την αναζήτηση στοιχείων των δύο μαρτυρικών χωριών , όπου υπήρχαν πολλά θύματα κατά την περίοδο της κατοχής,   δεν έχουν μόνο συμβολικό χαρακτήρα αλλά προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των λαών δημιουργώντας την προοπτική μείωσης των εντάσεων στην υφήλιο, που προκαλούν την παρατεταμένη  ανθρωπιστική και οικονομική κρίση. Εσείς που συμμετέχετε σε αυτή τη δράση αποτελείτε την   ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον στον πλανήτη».

Ο Δήμαρχος Εορδαίας ευχήθηκε καλή παραμονή στα παιδιά και καλά αποτελέσματα στην υλοποίηση  του προγράμματος.

Στοιχεία γεωγραφικά ,πολιτιστικά και ιστορικά της περιοχής  έδωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Απόστολος Καϊδης μιλώντας στα μέλη της Γερμανικής αποστολής, ενώ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Θεοδοσιάδης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Δήμου Εορδαίας.

Από την πλευρά τους ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Σχολείου Τρύφων Κεχαγιάς , η υπεύθυνη του προγράμματος από το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαϊδας Αντωνία Βαλαβάνη , η υπεύθυνη από το 2ο ΓΕΛ Γεωργία Μυλωνά , ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης Ιωάννης Κουρούς και δύο Γερμανοί Καθηγητές , ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Εορδαίας για τη θερμή υποδοχή.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.