Τέσσερα μετάλλια για την Μακεδονική Δύναμη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών στη Χαλκίδα



aeqrgyeqrygeqryer

Ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, 2-3 Απριλίου 2016, στην πόλη της Χαλκίδας, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του ολυμπιακού αγωνίσματος Tae-Kwon-Do, για τις κατηγορίες ανδρών-γυναικών. Στη διοργάνωση αυτή, η οποία τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Tae-Kwon-Do και του δήμου Χαλκίδας,  έδωσαν το παρόν 320 αθλητές υψηλών επιδόσεων από όλη την Ελλάδα, διεκδικώντας ένα εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα λάβει χώρα στην Ελβετία τον Μάιο του 2016.

Από την πόλη της Κοζάνης και τον Σύλλογο Μακεδονική Δύναμη συμμετείχαν οκτώ αθλητές, κάνοντας τέσσερις και πέντε αγώνες ο καθένας. Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν οι τέσσερις κατακτώντας τρία αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής της Μακεδονικής Δύναμης, κ. Αλμασίδης Χρήστος,  είπε :  “ είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των αθλητών μας και από τις διακρίσεις τους αν και, σαφώς, θα μπορούσαμε να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Ικανοποιημένος, γιατί όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτή και αποτελούν τον κορμό της αγωνιστικής μας ομάδας, θεωρούνται πλέον πρότυπο για τους μικρότερους, και όχι μόνο, αθλητές ανά την Ελλάδα, ως αθλητές, ως άνθρωποι και ως επιστήμονες. Από τους οκτώ αθλητές μας οι πέντε φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε άλλες πόλεις, και η απόσταση αυτή θεωρώ ότι κόστισε στην απόδοση του συνόλου της ομάδος μας. Παρ’ όλα αυτά, σαν Σύλλογος νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα παιδιά αυτά, και το ήθος, την παιδεία, την μόρφωση αλλά και τις αγωνιστικές ικανότητες που τους χαρακτηρίζουν. Ο Σύλλογος μας κατάφερε να αναδείξει 5 παγκόσμιους πρωταθλητές, να έχουμε 12 Πανευρωπαϊκές διακρίσεις, 2 Μεσογειακές, 2 Βαλκανικές και πάνω από 300 πανελλήνια μετάλλια.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι αθλητές που έχουν κάνει διεθνή διάκριση, υποστηρίζουν και μία επιστήμη.

Αναφέρω σχετικά, όσον αφορά τα άτομα που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα αυτό:

1. Μεχτερίδης Στέλιος του Μιλτιάδη, Αργυρό μετάλλιο -68kg δεκαέξι φορές πανελληνιονίκης, με μεγαλύτερη διάκριση Χάλκινο Πανευρωπαϊκό, φοιτητής φυσιοθεραπείας
2. Πατιάς Παρμενίων του Κων/νου, Αργυρό μετάλλιο -87kg με παγκόσμιο τίτλο, εννιά φορές πανελληνιονίκης, φοιτητής στο 6ο έτος της Ιατρικής Αθηνών.
3. Τεληκωστόγλου Απόστολος του Κων/νου, Αργυρό μετάλλιο -80kg, οκτώ φορές πανελληνιονίκης με μεγαλύτερη διάκριση το Αργυρό στο παγκόσμιο εφήβων, φοιτητής Φυσικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη.
4. Διάφας Αργύριος του Νικολάου, Χάλκινο μετάλλιο -74kg, εννιά φορές πανελληνιονίκης με μεγαλύτερη διάκριση το Χάλκινο στο πανευρωπαϊκό εφήβων, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.
5. Θεοδωρίδης Ηλίας του Θεόδωρου, χωρίς διάκριση στο πανελλήνιο του 2016, έξι φορές πανελληνιονίκης, τελειόφοιτος του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνίας.
6. Τσιφτσής Γεώργιος του Ευαγγέλου, χωρίς διάκριση στο πανελλήνιο του 2016, τέσσερις φορές πανελληνιονίκης, φοιτητής Φυσικής Αγωγής στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης.
7. Γρίβας Γεώργιος του Ιωάννη, χωρίς διάκριση στο πανελλήνιο του 2016, τρείς φορές πανελληνιονίκης, φοιτητής Οικονομικών στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης.
8. Παπαδόπουλος Αθανάσιος του Στεφάνου, χωρίς διάκριση στο πανελλήνιο του 2016, μία φορά πανελληνιονίκης, μαθητής ΄Β Λυκείου.

Όλα τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα μίας προσπάθειας πολλών ανθρώπων και με διάρκεια χρόνου.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συναδέλφους προπονητές, που φιλοξενούν τους αθλητές μας στις τάξεις των συλλόγων τους και υποστηρίζουν την καθημερινή προετοιμασία τους. Τον κ. Εφραιμίδη Παντελή, προπονητή του Δαναού Ωραιοκάστρου και προπονητή της Εθνικής ομάδας, που φιλοξενεί τον Μεχτερίδη και Τεληκωστόγλου.

Τον κ. Μπαντάλα Κωνσταντίνο, προπονητή του Α.Σ. Κομοτηνής που φιλοξενεί τους Γρίβα και Τσιφτσή Γεώργιο στην πόλη της Κομοτηνής. Τον κ. Μπάρκα Αθανάσιο, προπονητή του Α.Σ. Ευζώνων που φιλοξενεί τον αθλητή Πατιά Παρμενίωνα στη Αθήνα.

Τον κ. Χρηστίδη Ανδρέα, προπονητή του Α.Σ. Ορέστη Βασίλη Ξάνθης, για τη διαρκή παρουσία του δίπλα στην ομάδα μας, ως επιστήμων και ως άνθρωπος.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές μας για την διαχρονική τους πορεία και τα μοναδικά συναισθήματα που, με αφορμή τις προσπάθειες τους, έχω βιώσει.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι προπονητές συγχαίρουν τους αθλητές για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.