Καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης Αγγίζωο για εγκατάλειψη σκύλων – Επίθεση και στην Κατερίνα Δόδουρα, πρώην μέλος του Σωματείου



1aefgrhrtyttgre

Αγγίζωο Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης:

Στις 22/3 μας έστειλε μήνυμα στην σελίδα μας στο facebook κάποιος φιλόζωος ότι εδώ 2-3 μέρες έχει βρει ένα σκύλο ράτσας Ντομπερμαν αλυσοδεμένο σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο έξω από την Κοζάνη μαζί του βρισκόταν στον ίδιο χώρο ελεύθερο και ένα κανισάκι με 6 νεογέννητα μωρά. Πήγαμε όπως ήταν φυσικό να δούμε τα ζώα και είδαμε ότι όντως το Ντομπερμαν ήταν δεμένο και κανένα από τα δυο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν είχε ούτε τροφή ούτε νερό! Τους βάλαμε αμέσως να φαγητό και νερό και βγάλαμε φωτογραφίες οι οποίες αναρτήθηκαν στην σελίδα μας. Πηγαινοερχόμασταν 2 φόρες την ημέρα μαζί και το παιδί που τα βρήκε και μας έστειλε το μήνυμα για να τα ταΐσουμε και να δούμε ότι είναι καλά.

Το Ντομπερμαν όσο ήταν δεμένο δεν μπορούσαμε να το πλησιάσουμε γιατί γρύλιζε και έδειχνε επιθετική συμπεριφορά. Μετά από 2 μέρες μας ειδοποίησε το παιδί ότι το Ντομπερμαν είναι λυμένο πλέον και τριγύρνα ελεύθερο στον προαύλιο χώρο της παλιάς εκκλησίας. Όταν πήγαμε εκεί το ζώο είχε τελείως διαφορετική συμπεριφορά και δεν ήταν καθόλου επιθετικό και μας άφησε να το χαϊδέψουμε κιόλας. Μετά από μια εβδομάδα ενδιαφέρθηκε ένας νεαρός για το Ντομπερμαν και το σκυλί εφόσον δεν το έψαξε κανείς δόθηκε για φιλοξενία.

2rsthygujkΌλες αυτές τις ήμερες που πηγαίναμε στον χώρο όπου βρισκόταν τα ζώα δεν είδαμε κανέναν άλλον εκεί ούτε τροφή αλλά ούτε και νερό περά από αυτά  που βάζαμε εμείς .Κανένα από  τα δυο ζώα δεν είχε  μικροτσίπ. Στις 2/4 βρήκαμε ένα σημείωμα κολλημένο σε μια πόρτα όπου κάποιος κύριος έλεγε ότι το ζώο δεν το ‘’πέταξε’’ εκεί αλλά το ‘’άφησε’’ και ότι είναι δικό του όπως και το κανίς η Λουλου. Το Ντομπερμαν το ‘’άφησε’’ εκεί όπως έλεγε στο σημείωμα γιατί του έφαγε 20 κότες και επιτέθηκε στα κατσικάκια που είχε και ότι το μονό που θέλει είναι να μάθει αν είναι καλά και εάν είναι καλά να μας συναντήσει για να μας δώσει το βιβλιάριο του! Μετά από λίγη ώρα μίλησε με τον πρόεδρο του Σωματείου όπου απαιτούσε να του γυρίσουμε πίσω τον σκύλο του άμεσα γιατί αυτός τον αγαπάει και δεν ήθελε να τον δώσει και ότι δεν είχε μικροτσίπ (για το κανισακι ούτε λόγος φυσικά σαν να μην υπήρχε!) Μετά από λίγη ώρα μας δεχτήκαμε τηλεφώνημα από την Ασφάλεια Κοζάνης όπου είχε πάει ο εν λόγο κύριος για να μας καταγγείλει ότι του κλέψαμε τον σκύλο (επίσης δεν έγινε καμιά αναφορά από τον κύριο στην αστυνομία για το κανισακι!)και ότι τον θέλει πισω. Εξηγήσαμε στον Αστυνομικό τι έγινε και του ζητήσαμε να ενημερώσει τον κύριο ότι αυτό που έκανε είναι παράνομο και διώκεται ποινικα και ότι ο κύριος έχει αφήσει πίσω του και ένα άλλο σκύλο με 6 νεογέννητα μωρά!

Την Δευτέρα το πρωί μας κάλεσε πάλι στον Εισαγγελέα ο πρώην ιδιοκτήτης του σκύλου γιατί ήθελε να μας καταγγείλει και να πάρει πίσω το ζώο που του ανήκει γιατί όπως είπε το είχε αφήσει για να κάνει κάτι δουλειές στο σπίτι του και θα το έπαιρνε πίσω και ότι το είχε αφήσει σε ένα προφυλαγμένο χώρο , εννοώντας πάντα την αυλή της παλιάς εκκλησίας που δεν είχε καν πόρτα ούτε και περίφραξη!

Το κανισακι με 6 μωρά δεν τον ενδιέφερε προφανώς τι θα απογίνει όποτε και πάλι δεν αναφέρθηκε πουθενά!

Από εκείνη την ώρα και μετά μας έχουν καλέσει κυρίως τον πρόεδρο του Σωματείου διάφοροι ‘’φιλόζωοι’’  είτε για να του τονίσουν το ποσό φιλόζωος είναι ο κύριος και το πόσο βοηθά τα αδέσποτα και ότι τα παιδιά του δεν τρώνε τόσες μέρες που λείπει το ζώο από το σπίτι και ότι και να συμβεί θα είναι δική μας ευθύνη (βέβαια όσο έλειπε το ζώο πριν πάει σε φιλοξενία δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα και έτρωγαν απ’ ότι φαίνεται μια χαρά)…είτε για να μας απειλήσουν ότι εάν δεν παραδώσουμε τον σκύλο θα μας βγάλουν στα κανάλια!

Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα που έλαβε στο κινητό του ο πρόεδρος του Σωματείου από το πρώην ιδρυτικό μέλος του Αγγιζωο την κυρία Δόδουρα, σύζυγο Περιφερειάρχη, η οποία έχει δικό της τοπικό κανάλι και όπως ανέφερε ‘’λυπάται πάρα πολύ αλλά το θέμα θα βγει στο κανάλι της’’ και ‘’ότι παίρνει το θέμα προσωπικά’’ γιατί ο κύριος είναι γνωστός της! Λυπόμαστε και εμείς πάρα πολύ λοιπόν για την κυρία που ήταν και μέλος του Φιλοζωικού και γνωρίζει πολύ καλά τον νόμο και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα αδέσποτα που τόσο υπερασπίζεται αλλά προφανώς όταν είναι κάποιος ‘’γνωστός μας’’ το θέμα αλλάζει .Να πούμε εδώ βέβαια ότι όταν συνέβαινε όλο το θέμα με τον Δήμο Κοζάνης και τα σκυλιά που πέθαναν το κανάλι της κυρίας δεν βρέθηκε πουθενά για να καλύψει το θέμα αλλά μάλλον δεν ήταν τόσο μεγάλης σημασίας τα 130 νεκρά ζώα όσο το Ντομπερμαν του γνωστού της !

Ο Νόμος θα έπρεπε να είναι ο ίδιος για όλους και επειδή ζούμε στην Ελλάδα του μέσου και του γνωστού  απ’ ότι φαίνεται δεν ισχύει για όλους το ίδιο ! Το ζώο θα παραμείνει σε φιλοξενία και μέχρι να αποφασίσει διαφορετικά η Εισαγγελέας, όπου και έγινε η καταγγελία την ίδια μέρα και για τα δυο ζώα, μέχρι τότε όμως  μπορεί να παίξει το θέμα όπως θέλει και όπου θέλει αλλά η αλήθεια δυστυχώς είναι αυτή και όσο και να δυσαρεστεί μερικούς δεν αλλάζει!

Επίσης εμείς βρήκαμε 2 ζώα εκεί όχι μονό ένα,αλλά μάλλον το ένα κουβαλά και 6 ευθύνες μαζί του όπου ο ‘’κύριος φιλόζωος’’ δεν μπορεί να αναλάβει .Ευτυχώς όμως εμείς οι κακοί φιλόζωοι με την ‘’αρρωστημένη τρέλα’’ που έχουμε όπως μας κατηγόρησε και η κυρία Δόδουρα έχουμε βρει σπίτια και σε αυτά και οι άνθρωποι περιμένουν να τα πάρουν ! Όσο για τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα ‘’κανάλια’’ προφανώς…

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης Αγγίζωο για εγκατάλειψη σκύλων – Επίθεση και στην Κατερίνα Δόδουρα, πρώην μέλος του Σωματείου

  1. Ο καθένας κάνει ότι του αρέσει. Πήγε και το παράτησε και τώρα το θέλει πίσω. Μόνο στην Ελλάδα αυτά! Ένα καλό πρόστιμο χρειαζεται ο κύριος!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.