Το ΕΒΕ Κοζάνης στην 2η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης – Κάλεσμα για συμμετοχή στην Πανηπειρωτική Έκθεση στα Ιωάννινα

srthyusttuyyt7

Το Επιμελητήριο Κοζάνης συνεχίζοντας την επιτυχημένη εκθεσιακή πολιτική του,   που αποσκοπεί στην υποστήριξη της εξωστρέφειας  των επιχειρήσεων – μελών του και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την προβολή των προϊόντων τους σε νέες αγορές, εξασφάλισε εκθεσιακό χώρο για τις επιχειρήσεις της Π.Ε. Κοζάνης, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής, στη  «2η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης», που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Ξάνθης.

Στην έκθεση, που διήρκησε από 30 Μαρτίου έως και 3 Απριλίου 2016, οι επτά επιχειρήσεις της περιοχής μας, που έλαβαν μέρος, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε μια νέα αγορά -αυτή της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης- για να τα γνωρίσουν οι χιλιάδες επισκέπτες, καταναλωτές και εμπορικοί αντιπρόσωποι, που διάβηκαν τις πύλες της έκθεσης το τετραήμερο της λειτουργίας της.

Γενικά, το κλίμα που επικράτησε μεταξύ των εκθετών, αλλά και των διοργανωτών, χαρακτηρίστηκε από αισιοδοξία, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα  μας. Αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται στο  γεγονός ότι η έκθεση, που έγινε παράλληλα με την «4η Έκθεση Παραγωγής & Εξοικονόμησης Ενέργειας», υπήρξε κατά γενική ομολογία υψηλών προδιαγραφών, με αποτέλεσμα να επιτύχει και μεγάλη επισκεψιμότητα, αλλά  και  να σημειώσει επιτυχία ως προς τους στόχους της,  που ήταν:

-Η προβολή και ανάδειξη των προϊόντων των συμμετεχουσών επιχειρήσεων
-Η προώθηση νέων ιδεών και καινοτόμων προϊόντων
-Η τόνωση της αγοράς και της επιχειρηματικής ψυχολογίας
-Η σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Με αισιοδοξία, συνεπώς, επέστρεψαν οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Κοζάνης από την επιτυχημένη εκθεσιακή διοργάνωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, καθώς όλες σχεδόν επέτυχαν, πέρα από την προβολή τους,  και εμπορικές συνεργασίες με επαγγελματίες, επαληθεύοντας την πεποίθηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης ότι «σε μια εποχή που επικρατούν δυσκολίες στο εμπόριο και γενικότερα στην οικονομία της χώρας μας, οι επιχειρηματίες και παραγωγοί πρέπει να κοιτάμε με ελπίδα και πίστη το μέλλον, πρέπει να ανασυνταχθούμε, να ανανεωθούμε, να εφαρμόσουμε νέες ιδέες πιο δημιουργικές και περισσότερο αποδοτικές με εξωστρεφή πάντα χαρακτήρα, διότι η κρίση που βιώνει η Ελληνική Οικονομία  είναι ανάγκη- για την ίδια την επιβίωση της Χώρας – να αποτελέσει  σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας  και του ανταγωνισμού.»


Το Επιμελητήριο Κοζάνης καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στη «ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2016»

Το Επιμελητήριο Κοζάνης καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του να εκδηλώσουν έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 (καταληκτική ημερομηνία) το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν σε ΕΝΙΑΙΟ περίπτερο στη ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2016», που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 22 Μαΐου 2016 στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Η έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ και του ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ μπαίνει εφέτος σε μία νέα τροχιά, ανάπτυξης, ανανέωσης και νέων στοχεύσεων,  δίνοντας μεγάλη έμφαση στον κλάδο του τουρισμού, αναγνωρίζοντας τη σημασία της τουριστικής βιομηχανίας για τον τόπο, με κύριο μέλημα  την προβολή των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και την προώθηση του τοπικού στοιχείου κάθε νομού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπολείπεται στην προβολή και προώθηση και των άλλων κλάδων της οικονομίας, καθώς εξακολουθεί να είναι μια Γενική Έκθεση.

Ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς σε Ελλάδα και εξωτερικό, και λαμβάνοντας υπόψη την σπουδαία ανταπόκριση από το κοινό και τους  επιχειρηματίες τα προηγούμενα
δεκαέξι έτη διοργάνωσής της, στοχεύει  :

–   στην προώθηση του Ελληνικού τουρισμού και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του μορφολογικού κάλους της Ελληνικής Περιφέρειας .
–   στη προβολή των προϊόντων, των επιχειρήσεων όλων των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας
–   στην ανάδειξη   των δυνατών σημείων του «επιχειρηματικού χάρτη»   όλων των νομών , όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά και όλων των νομών και περιφερειών της χώρας που συμμετέχουν σε συνεργασία κυρίως με τα κατά τόπους Επιμελητήρια,  με σκοπό οι κύριοι κλάδοι παραγωγής του κάθε νομού να γίνουν γνωστοί σε ελληνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.
–  στην προσφορά μιας ιδιαίτερα συμπυκνωμένης και ουσιαστικής εμπειρίας προς τους επισκέπτες της Έκθεσης αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις ξενοδοχειακές και τουριστικές υποδοµές που διαθέτει ο κάθε τουριστικός προορισμός και τις καλές δυνατότητες φιλοξενίας της χώρας.

Στόχος της έκθεσης είναι  ακόμη και η ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών προς εκθέτες και επισκέπτες καθώς και η συνολική αύξηση του επισκεπτηρίου, με διαφημιστική προβολή από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μελετημένα και εκτεταμένα όχι μόνο στην Ήπειρο, άλλα Πανελληνίως καθώς και στη γειτονική Αλβανία.

Στην προοπτική πραγματοποίησης αυτών των στόχων και με δεδομένη την εύκολη οδική προσβασιμότητα των μελών του Επιμελητηρίου Κοζάνης προς και από τα Γιάννενα, δια της Εγνατίας οδού, το Επιμελητήριο Κοζάνης καλεί σε   συμμετοχή τα μέλη που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον εντός της ορισμένης ημερομηνίας.

Για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων σημειώνεται, ακόμη, ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση της συμμετοχής στη ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2016» των επιχειρήσεων -μελών του Επιμελητηρίου Κοζάνης γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την εταιρεία προώθησης της επιχειρηματικότητας Ν. Κοζάνης (ΑΕΠΕ) και τα Επιμελητήρια Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα οποία είναι αρμόδια για τη διοργάνωση της συμμετοχής των δικών τους επιχειρήσεων – μελών.  Ο εκθεσιακός χώρος που θα λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στο ενιαίο περίπτερο που θα φιλοξενήσει τις επιχειρήσεις της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής μέσω των Επιμελητηρίων τους, θα εξαρτηθεί από το πλήθος των συμμετοχών και θα καθοριστεί επακριβώς μετά την καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων, ήτοι την 15η/4/2016.

Περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων στο Επιμελητήριο Κοζάνης και στο τηλ. 24610 41694 (κα Κατερίνα Καρακουλάκη).

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.