Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης



mamatsio_koz

Στις 05 – 04 – 2016, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των γιατρών του Γ.Ν. Κοζάνης, με θέμα την εφημεριακή κατάρρευση κλινικών του νοσοκομείου μας.

Προσδιορίσθηκε και έγινε ομόφωνα αποδεκτό ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) είναι αδύνατο να καλυφθεί επαρκώς με ένα ειδικευμένο γιατρό, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και έναν ή δύο γιατρούς Υπόχρεους Υπηρεσίας Υπαίθρου (άνευ ειδικότητας), οι οποίοι καλούνται να προσφέρουν συνεχόμενα τις υπηρεσίες τους, επί 17ωρο τις καθημερινές και 24ωρο τις αργίες.

Με την προϋπόθεση ότι οι Διοικήσεις θα κατανοήσουν και θα αποδεχθούν την ανάγκη αύξησης του αριθμού των εφημερευόντων γιατρών στο ΤΕΠ, σε τουλάχιστον 4 (δύο ειδικούς Γενικής Ιατρικής και δύο αγροτικούς), οι οποίοι θα προσφέρουν υπηρεσίες συνεπικουρούμενοι από τους γιατρούς ειδικότητας του νοσοκομείου, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τα εξής:

1. Να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία το Τ.Ε.Π του νοσοκομείου μας έως και την Κυριακή, 10 – 04 – 2016, με την εθελοντική συμμετοχή στις εφημερίες, των γιατρών του Χειρουργικού Τομέα – ειδικών και ειδικευόμενων – εν αναμονή του αποτελέσματος της σύσκεψης με τον Διοικητή της 3ης Υ.ΠΕ, για την εξεύρεση αποτελεσματικής και βιώσιμης λύσης, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 – 04 – 2016.

2. Κατά την διάρκεια της εξέλιξης της σύσκεψης, θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας, έτσι ώστε να δοθεί έμφαση στην αναγκαιότητα στελεχιακής υποστήριξης του νοσοκομείου μας και άρσης του λειτουργικού αδιεξόδου.

3. Σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης στο οξύτατο πρόβλημα της υποστελέχωσης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, με κάλυψη αποκλειστικά και μόνο των επειγόντων περιστατικών.

4. Παράλληλα, αποφασίσθηκε η κατάθεση καταγγελίας – μήνυσης, τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης, κατά παντός υπευθύνου, για έκθεση σε κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας σε σχέση με την κατάρτιση μη ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, όσο και στον Άρειο Πάγο κατά του Υπουργείου Υγείας, το οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη για την υποστελέχωση και τα λειτουργικά αδιέξοδα του Γ.Ν. Κοζάνης “Μαμάτσειο”.

Η Γενική Συνέλευση, καλεί τους πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης να συμμετέχουν ενεργά, τόσο στην στάση εργασίας της  11 – 04 – 2016, όσο και στις μετέπειτα κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου μας και την διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας από τις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.