Άναψε η Ολυμπιακή φλόγα της Μαθητιάδας στην Πτολεμαΐδα



ugyiyufuftkjryt

Ο Δήμος Εορδαίας υποδέχθηκε την Δευτέρα 4-4-2016 την Ολυμπιακή Φλόγα της Μαθητιάδας , συμμετέχοντας στη μεγάλη  αθλητική και πολιτιστική γιορτή της μαθητιώσας νεολαίας .

Η παραλαβή της φλόγας έγινε στη Νότια Είσοδο της Πτολεμαϊδας από μαθητές Δημοτικών Σχολείων ,Γυμνασίων και Λυκείων   οι οποίοι διασχίζοντας την Οδό της  25ης  Μαρτίου, συνοδεία της Τροχαίας , τη μετάφεραν στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης , όπου  πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής με την παρουσία φορέων και πλήθους κόσμου.

«Η Πτολεμαίδα στέλνει το μήνυμα της ενότητας και της αδελφοσύνης» τόνισε εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη ,   ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού , Αθλητισμού και Παιδείας Απόστολος Καϊδης , ευχαριστώντας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα , τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαϊδας και την Τροχαία για τη συμβολή τους στην όλη διοργάνωση.

Αναφερόμενος στο σκοπό της Μαθητιάδας ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης Ιωάννης Καμπούρας , παρουσία και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, επεσήμανε πως είναι η ευγενής άμιλλα και η  συμμετοχή χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης.

Καλωσορίζοντας τη φλόγα ο υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  Παύλος Τσότσος υπογράμμισε ότι ο  στόχος είναι να αποτελέσει θεσμό η Μαθητιάδα , ώστε να ενισχυθεί το αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Φλόγας κ.Παπανικολάου ευχαρίστησε  το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανιδη  για τη θερμή υποδοχή, τον Διοικητή της Τροχαίας Σπύρο Τάσιο για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά της φλόγας και όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση της όλης διοργάνωσης.

Ήταν μία γιορτή του αθλητισμού , του πνεύματος ,της αδελφοσύνης, της παιδείας και της χαράς . η οποία διανθίστηκε από παράλληλες δράσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων  2ου,   5ου , 8ου και 11ου με ανάλογα θέματα και παραδοσιακούς χορούς , ενώ τον επίλογο έγραψαν χορευτές του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαίδας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.