«Ελλάδος Γεύση»: Γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού και τουριστικών προτάσεων – Συνέντευξη με την υπεύθυνη της διοργάνωσης Ελένη Καραμπίκα



aytrsrtyhrsty

Τις ομορφιές και τις γεύσεις κάθε γωνιάς της Ελλάδας μας καλεί να γνωρίσουμε ή… και να θυμηθούμε η έκθεση «Ελλάδος Γεύση», μέσα από μια γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού και τουριστικών προτάσεων που θα στηθεί στις 15-16-17-18 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Στα πλαίσια αυτά, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καπετανόπουλος απευθύνει 14 ερωτήσεις προς την Υπεύθυνη Σχεδιασμού της διοργάνωσης, Ελένη Καραμπίκα.

– Τι είναι η έκθεση «Ελλάδος Γεύση»;
Πρόκειται για μια έκθεση που σκοπό έχει να προβάλλει τη Γαστρονομία, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της χώρας μας, μέσα από την συμμετοχή Περιφερειών και Δήμων από όλη την Ελλάδα, αλλά και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κάθε ένα από τους τρεις αυτούς τομείς.

– Ποιοι είναι οι στόχοι της διοργάνωσης;
Οι βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι η προβολή της γαστρονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού της Ελλάδας, μέσα από τη δυνατότητα άμεσης επαφής που θα έχει η κάθε Περιφέρεια με πλήθος κόσμου ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερους επισκέπτες, την προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην έκθεση ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν και την ανάδειξη των οφελών που προκύπτουν από τις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας που υπάρχουν στην Ελληνική επαρχία και την επιστροφή σε αυτήν.

– Τι περιλαμβάνει η έκθεση;
Μια ολόκληρη «παραδοσιακή γειτονιά» θα στηθεί για τις ανάγκες τις έκθεσης, όπου θα περιλαμβάνει εκατοντάδες περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με χαρακτηριστικά αυτά του Παραδοσιακού Παντοπωλείου, του Παραδοσιακού Οπωροπωλείου, του Παραδοσιακού Καφενείου και της Πλακόστρωτης πλατείας, όπως επίσης και προτάσεις για τουριστικούς προορισμούς αλλά και ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου.

– Τι παραπάνω προσφέρει η «Ελλάδος Γεύση» σε σχέση με άλλες εκθέσεις τροφίμων-ποτών;
Η «Ελλάδος Γεύση» δεν είναι απλά άλλη μια έκθεση προβολής εταιριών τροφίμων-ποτών, όπως τις γνωρίζαμε έως τώρα. Στην ουσία πρόκειται για μια ολοκληρωμένη Γαστρονομική-Πολιτιστική-Τουριστική πρόταση για την Ελλάδα, αφού η κάθε περιοχή θα εκπροσωπείται όχι μόνο από τα παραδοσιακά προϊόντα της, αλλά και από την προβολή των ιδιαίτερων ηθών και εθίμων και των ξεχωριστών τουριστικών επιλογών που μπορεί να προσφέρει. Για πρώτη φορά επίσης συναντά κανείς την προσπάθεια αυτή να γίνεται σε συνεργασία με Περιφέρειες, Δήμους και πολλούς άλλους τοπικούς φορείς.

– Πως προβάλλεται η γαστρονομία μέσα από την έκθεση;
Η γαστρονομία αποτελεί το βασικότερο από τα τρία «υλικά» που θα φέρουν γεύσεις και εικόνες από όλη την Ελλάδα στο «πιάτο» μας. Η προβολή της θα πραγματοποιηθεί μέσα από τη συμμετοχή παραγωγών από την κάθε περιοχή, αλλά και εκδηλώσεις όπως:
Live  Μαγειρική από γνωστούς σέφ με παραδοσιακά εδέσματα κάθε περιοχής. Τα πιάτα θα ετοιμάζονται καθημερινά στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο, το Παραδοσιακό Καφενείο και το Παραδοσιακό Οπωροπωλείο, με αντικείμενο την ελληνική κουζίνα και με προϊόντα που οι σεφ θα προμηθεύονται από τα ράφια του παντοπωλείου, τα οποία οι παραγωγοί θα έχουν γεμίσει.
Λειτουργία «Ελληνικού Μπαρ», όπου εκεί μπορεί κάποιος να γευτεί διάφορα ελληνικά αποστάματα αλλά και ελληνικά… κοκτέιλς.

– Πως προβάλλεται ο πολιτισμός;
Στο χώρο θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες με οπτικοακουστικό εξοπλισμό, όπου με την ευθύνη της κάθε Περιφέρειας θα υπάρχουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, προβολές ταινιών, μουσικές εκδηλώσεις κλπ.

– Πως αναδεικνύεται ο τουρισμός;
Εκτός από παραγωγούς ντόπιων προϊόντων, κάθε Περιφέρεια θα έχει την ευακιρία να προβάλλει τις ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες και τις υπηρεσίες που παρέχει, με σκοπό να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων κάθε είδους τουρισμό, όπως πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, θρησκευτικό, φυσιολατρικό κ.α

– Γιατί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση;
Με τη συμμετοχή στην έκθεση, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε συμμετέχοντα να είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης εικόνας της περιοχής του, καθώς η «Ελλάδος Γεύση» είναι η μόνη έκθεση που προβάλλονται ταυτόχρονα Γαστρονομία, Πολιτισμός και Τουρισμός, αλλά και η μόνη έκθεση στην οποία συμμετέχουν ενεργά Περιφέρειες και Δήμοι απ’ όλη τη χώρα.

Επιπλέον, θα υπάρχουν καθημερινά ζωντανές συνδέσεις με μέσα μαζικής ενημέρωσης τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, παρέχοντας έτσι στους συμμετέχοντες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα θα έχουν και δικαίωμα συμμετοχής σε B2B συναντήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με έλληνες ομογενείς εμπορικούς επισκέπτες με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας απόδημου Ελληνισμού.. Δικαίωμα συμμετοχής επίσης και παρουσίασης του δικού τους Success Story θα έχουμ και για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί με θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα, αλλά και την ημερίδα που θα φέρει ως τίτλο: Καινοτομία και Μηχανική Τροφίμων, στα οποία θα παρευρίσκονται καλεσμένοι από το δημοσιογραφικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό κόσμο.
Πολύ σημαντικό κίνητρο είναι και η προοπτική εξαγωγής προϊόντων, αφού θα υπάρχουν προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες και από το εξωτερικό

– Γιατί κάποιος να επισκεφτεί την «Ελλάδος Γεύση»;
Γιατί μέσα από την έκθεση θα μπορέσει να πάρει «γεύση» από κάθε γωνιά της Ελλάδος, κρίνοντας μέσα από μια ολοκληρωμένη πρόταση τι τον ελκύει περισσότερο και τι όχι.  Θα μπορεί να δοκιμάσει εκλεκτά και αγνά προϊόντα από την κάθε περιφέρεια, να έρθει σε επαφή με τον τόπο καταγωγής του η να επιλέξει έναν τόπο τουριστικού προορισμού, αλλά και να μελετήσει τις όποιες επιχειρηματικές ευκαιρίες υπάρχουν στην επαρχία. Όλα αυτά προσφέρονται στον επισκέπτη έναντι ενός χαμηλού εισιτηρίου, το οποίο κυμαίνεται στα 3ευρώ ανά άτομο.

– Γιατί διεξάγεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και πόσο εύκολα προσβάσιμο είναι;
Το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την ανάπτυξη της διοργάνωσης, καθώς διαθέτει πολύ καλές υποδομές και άνετους χώρους με parking χωρητικότητας 5.000 οχημάτων, καθιστώντας το έναν από τους καλύτερους πολυχώρους στην Ελλάδα. Επιπλέον, το μεγάλο πλήθος κόσμου που κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά για την έκθεση.
Βρίσκεται στη στην Οδο Δωδεκανήσου 106 στο Περιστέρι, σε απόσταση μόλις 300μέτρων από το μετρό «Ανθούπολη» .  Εάν κάποιος επιθυμεί να μεταβεί στο χώρο με λεωφορείο η τρόλλεϋ, τότε μπορεί να το κάνει με τις γραμμές 12,705, 701, 731, 747 και Α13 (στάση Μετρό «Ανθούπολη»), ή με τις γραμμές 731 και 892 (στάση «Εκθεσιακό»).

– Ποιος στηρίζει την έκθεση;
Η «Ελλάδος Γεύση» πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Δήμου Περιστερίου. Επίσης, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και ο Ελεύθερος Τύπος.

– Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας;
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 18 Απριλίου και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ

– Πως μπορώ να μάθω περισσότερα;
Περισσότερα για την έκθεση μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα μας elladosgefsi.gr και στο λογαριασμό μας στο facebook  έκθεσηελλάδοςγεύση και στο instagram  elladosgefsi

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.