Η one-woman παράσταση «Cavewoman» στις 11 Απριλίου στην Κοζάνη



fguygluyfyufkuygil

H «Cavewoman», η γυναίκα των σπηλαίων, ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της στο Θέατρο Coronet και από την 1η Απριλίου ξεκινάει σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Στο ρόλο της Cavewoman η Δήμητρα Παπαδήμα σε μια one-woman παράσταση, όπου απελπισμένα προσπαθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό του γάμου και της… συμβίωσης. Ένα έργο που απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Κυριακού.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η Μαίρη περνάει τις τελευταίες ώρες πριν το γάμο της με τον Μήτσο οπλισμένη με αρκετό θυμό. Το μόνο που του είπε ήταν “φύγε” κι εκείνος…. έφυγε!! Παράλληλα, προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της γιατί μόλις έχει μάθει ότι οι καλεσμένοι έχουν έρθει δυστυχώς μια ημέρα νωρίτερα και πρέπει να μπαλώσει… μια ευτυχισμένη σχέση!

Η «Cavewoman» είναι έμπνευση της Emma Peirson –συγγραφέας, σκηνοθέτης από την Νότια Αφρική-, όπου αφού είδε την παράσταση «Defending the Caveman» αποφάσισε  να δώσει τη δική της, γυναικεία, απάντηση: Γιατί, εάν οι άνδρες ήταν όντως τόσο καλοί εραστές όπως νομίζουν, οι γυναίκες δεν θα είχαν χρόνο να φτιάξουν τα μαλλιά τους!
Η μεγαλύτερη δυσκολία αλλά και πρόκληση, ήταν τι να πρωτοσυμπεριλάβει μέσα στο κείμενο, γιατί η μάχη των φύλων είναι πολύπλευρη και με πολλές διαστάσεις..
Έτσι, γεννήθηκε η «Cavewoman», άλλη μια επιτυχία που γνώρισε θερμή ανταπόκριση, όπου και αν παίχτηκε, κερδίζοντας δύο VITA Awards το 2000 και το 2002.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση – σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Κυριακού
Σκηνικά – κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Βίντεο παράστασης: Κώστας Κιμούλης
Ακούγονται οι ηθοποιοί : Τζέσυ Παπουτσή, Γιάννης Μποσταντζόγλου
Παραγωγή: Θέατρο Coronet, Mogul Theater

Στο ρόλο της Cavewoman η Δήμητρα Παπαδήμα

11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΚΟΖΑΝΗ (ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ)

«CAVEWOMAN» Της Emma Peirson

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΧΑΝΙΑ (MEGAPLACE)
2 & 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΑΣΤΟΡΙΑ)
4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ)
8, 9 & 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ)
11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΚΟΖΑΝΗ (ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ)
12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΒΕΡΟΙΑ (ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΡ)

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η one-woman παράσταση «Cavewoman» στις 11 Απριλίου στην Κοζάνη

  1. Ειδοποίηση: Συνέντευξη της «Cavewoman» Δήμητρας Παπαδήμα στο KOZANILIFE.GR με αφορμή την παράσταση στην Κοζάνη | KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.