ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης: Το αρδευτικό έργο Πολυφύτου «λιμνάζει» στα χέρια της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας



neraida_apo_gefira

Με έκπληξη διαβάσαμε την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου σε ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Κινήσεις Πολιτών) σχετικά με την ένταξη του αρδευτικού Πολυφύτου.

Ένα έργο πνοής που με αγωνία περιμένει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής από τα Σέρβια και το Βελβεντό,  μέχρι την Αιανή και το Βαθύλακο, το Τρανόβαλτο και το Λιβαδερό,  για να αξιοποιήσει τα επιφανειακά νερά του Αλιάκμονα και των φραγμάτων του και να αρδεύσει 80.000 στρ,  ένα έργο που θα  βοηθήσει χιλιάδες αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή τους και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή  τομέα,  είναι σήμερα εγκαταλειμμένο.

Την ίδια ώρα, που οι τέσσερις εκλεγμένοι κυβερνητικοί βουλευτές στο νομό Κοζάνης, δεν ξέρουν καν το όνομά του και ο Περιφερειάρχης ακόμη «ψάχνει» (;) να βρει τους φακέλους, ο Υπουργός με την απάντησή του δυστυχώς … «στρίβει δια του αρραβώνος».

Κάνοντας απλή αναφορά στο πακέτο Γιούνκερ, παραδέχεται δια της σιωπής του ότι δεν έκανε το παραμικρό για την πρόοδο του έργου, κυρίως όμως δεν αφήνει καν μια υπόσχεση για την ένταξη του έργου στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, που αποτελεί ξεκάθαρα δική του αρμοδιότητα και αρκείται να αντιγράψει ανούσιους κανόνες επιλεξιμότητας.

Το ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του ηγεσία στο τέως ΥΠΑΑΤ, το 2014, ενέταξε  το έργο της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, στα δέκα έργα που κατά προτεραιότητα εντάχθηκαν στο πακέτο Γιούνκερ και σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου και την ΑΝΚΟ, ξεκίνησε την περαιτέρω ωρίμανση του,  φροντίζοντας, μεταξύ των άλλων, να προσαρμόσει πλήρως το έργο με τις απαιτήσεις του ισχύοντος Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων του Υδατικού Διαμερίσματος της Δυτικής Μακεδονίας.

Το ερώτημα για την Κυβέρνηση με τους 4 Βουλευτές της Κοζάνης και την Περιφερειακή Αρχή, που λειτουργεί ως το μακρύ της χέρι είναι, αν θέλουν ή όχι το έργο του αρδευτικού του Πολυφύτου,  γιατί κρίνοντας από τον απολογισμό των 14 μηνών δεν προκύπτει τίποτε τέτοιο.

Σήμερα που έχουμε ανάγκη όσο ποτέ την ανάπτυξη για να ξεφύγουμε από το τέλμα της ύφεσης, σήμερα που οι επενδύσεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι επιβεβλημένες, σήμερα η κυβέρνηση με τους τοπικούς βουλευτές και την περιφερειακή αρχή ασχολούνται μόνο με το πελατειακό κράτος.

Κύριοι της κυβέρνησης και της περιφέρειας, επιτέλους κάντε το αυτονόητο για τον Νομό μας, την Περιφέρειά μας, την Χώρα μας !

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης
 
Υ.Γ. Σας επισυνάπτουμε την απάντηση του Υπουργού

Ένα σχόλιο στο άρθρο “ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης: Το αρδευτικό έργο Πολυφύτου «λιμνάζει» στα χέρια της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.