Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων μειωμένα 50% και φωτιά στη βενζίνη, το πετρέλαιο και το υγραέριο κίνησης

autokinita_parking2

– Νέο σενάριο ρίχνει στο μισό τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων
– Παίρνουν φωτιά τα καύσιμα για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους
– Στο 1,45 ευρώ/ λίτρο θα πάνε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης
– Τεράστιες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες φέρνει το μέτρο

Συνεχίζονται τα “σχέδια επί χάρτου” για τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Τώρα το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει μείωση στα τέλη ως και κατά 50% και ουσιαστική αντικατάστασή τους από ένα “πάγιο τέλος”.

Στόχος του υπουργείου είναι να σταματήσει το φαινόμενο της απόσυρσης πινακίδων και της ακινησίας των αυτοκινήτων που μόνο πέρυσι έφτασαν τις 100.000.

Ωστόσο τα έσοδα δεν είναι δυνατό να μειωθούν και έτσι η μείωση των τελών θα “πληρωθεί” και μάλιστα με το παραπάνω απ’ όσους κινούν τα αυτοκίνητά τους.

Κάπως έτσι έρχεται καπέλο 10% στις τιμές της βενζίνης, ενώ μπαίνει κυριολεκτικά φωτιά στο πετρέλαιο κίνησης του οποίου ο φόρος θα εξισωθεί με εκείνων της βενζίνης και έτσι η λιανική τιμή θα εκτιναχθεί από το 1 ευρώ που είναι σήμερα στο 1,45.

Αυτό καθώς υπάρχει “ψωμί” για το υπουργείο Οικονομικών στα πετρελαιοκίνητα υπό την έννοια ότι από το 2012 και μετά 6 στα 10 αυτοκίνητα που αγοράστηκαν είναι diesel και εκτός του ότι πληρώνουν μειωμένη τιμή καυσίμου έχουν και μειωμένα τέλη κυκλοφορίας.

Έτσι στο στόχαστρο μπαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων. Ωστόσο η αύξηση στο diesel κίνησης θα φέρει σειρά ανατιμήσεων και προϊόντων καθώς οι μεταφορές στηρίζονται σε πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

Πηγή: newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.