Δήμος Βοΐου: Υποδοχή της φλόγας 12ης Μαθητιάδας του Δήμου Αμφίπολης και της 1ης Μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας



a4ada272

Ο Δήμος Βοΐου συμμετέχει στην λαμπαδηδρομία της 12ης Μαθητιάδας  του Δήμου Αμφίπολης και της 1ης Μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας και προσκαλεί όλους τους δημότες στην υποδοχή της φλόγας που θα γίνει την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στη Νεάπολη και τη Σιάτιστα.

Το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας έχει ως εξής:

12:30 μ.μ. στην είσοδο της Νεάπολης από Καστοριά και στη συνέχεια θα κινηθεί προς τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (δρόμος ΚΤΕΛ – πλατεία σιντριβανίου –παλιά Δ.Ο.Υ.) και από τον κεντρικό δρόμο στην πλατεία (τρίγωνο), όπου θα γίνει η αφή του βωμού στις 13:00. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από χορευτικό τμήμα του Γυμνασίου Νεάπολης.

18:30 στην είσοδο της Σιάτιστας από Αγία Κυριακή και στη συνέχεια θα κινηθεί στον κεντρικό δρόμο έως την πλατεία Τσιστοπούλου στο Δημαρχείο, όπου θα γίνει η αφή του βωμού στις 19:00. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου».

Στη λαμπαδηδρομία θα συμμετέχουν μαθητές των Γυμνασίων Νεάπολης και Σιάτιστας.

Η 1η Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Περιφέρεια και του Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή της Μαθητιάδας του Δήμου Αμφίπολης στα πλαίσια του προγράμματος «Δημιούργησε το μέλλον σου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η διοργάνωση αυτή έχει σκοπό να διαχυθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Περιφέρειας, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν στις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.