Πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στην Εορδαία



sftyjsruryurysuuyt

Με  την καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων και παλλαϊκή συμμετοχή     η Πτολεμαίδα γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου  του 1821.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του  Αρχιερατικού Επιτρόπου  Εορδαίας Αυγουστίνου Αυξωνίδη και με τη συμμετοχή  του Ιερού Κλήρου της περιοχής.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο  Πεσόντων της Κεντρικής Πλατείας της Πτολεμαίδας , υπό του ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Πρόεδρο του Συλλόγου Πτολεμαιτών Θεσσαλονίκης «Εορδαϊκή Εστία» Δικηγόρο Αναστασία Κατωτοικίδου, η οποία μέσα από  την εμπεριστατωμένη ομιλία της ανέδειξε  το σημαντικό  νόημα της διπλής γιορτής.

«Γιορτή της πίστεως και της πατρίδας η σημερινή και εύχομαι ο Ελληνισμός να είναι πάντα ελεύθερος και η Παναγία να σκέπει τον καθένα από εμάς» τόνισε ο Αρχιερατικός  Επίτροπος Εορδαίας , ενώ  στις αξίες και στα ιδανικά  της Εθνικής Επανάστασης αναφέρθηκαν στα μηνύματά τους ο Δήμαρχος Εορδαίας  Σάββας Ζαμανίδης , ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Ιωάννης Θεοφύλακτος  και η  Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Καρυπίδου .

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη δεξίωση του Δημάρχου Εορδαίας στο Δημοτικό Κατάστημα ,όπου παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας , Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών αλλά και πολίτες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.