Ταλαιπωρία κατοίκων του Βελβεντού με σπασμένο σωλήνα λυμάτων που περνάει από τα χωράφια τους! Δείτε φωτογραφίες



44rstyrtjhrytjhthjtyt

Μεγάλη ταλαιπωρία έχουν υποστεί κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης, με σωλήνα λυμάτων κατοικίας που έσπασε, ενώ περνάει μέσα από τα χωράφια τους.

Έπειτα από επικοινωνία των κατοίκων του Βελβεντού Κοζάνης με το KOZANILIFE.GR, μας αναφέρουν την μεγάλη ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από το 2012, με την υπόθεση των λυμάτων, να παίρνει συνεχώς αναβολή για αποξήλωση.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι συγχωριανός τους πέρασε τον αγωγό λυμάτων της οικίας του, από τα χωράφια τους και τις οικίες τους. Ο αγωγός να σημειώσουμε ότι καταλήγει σε ρέμα, όπου χύνονται τελικά τα λύματα. Ενέργεια που απαγορεύεται ρητά από το νόμο, δεδομένου ότι θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Όπως χαρακτηριστικά μας  αναφέρουν οι κάτοικοι, ακόμα και πριν δημιουργηθεί το εμφανές αυτό πρόβλημα, τα λύματα πάλι στο ρέμα κατέληγαν.

Από τις αρχές του 2012 οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται, αφού ο αγωγός παρουσίασε ένα σωρό προβλήματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει και οι γείτονές του να βρίσκονται συνεχώς θεατές με τεράστιες καταστροφές στις περιουσίες τους, όπως αναφέρουν οι ίδιοι.

Έπειτα από σχετική παρέμβαση του Υγειονομικού στη συγκεκριμένη οικία, διατάζεται η σχετική αποξήλωσή του,  ενώ η Πολεοδομία κρίνει ακατάλληλο το δίκτυο του αγωγού και διατάζει το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού για την αποξήλωσή του και τη αντικατάστασή του, με άλλη κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης της συγκεκριμένης κατοικίας με το τον αγωγό λυμάτων του Δήμου. Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού παρεμβαίνει άμεσα, θέτοντας το δίκτυο ακατάλληλο.

Η ταλαιπωρία τους, όμως δε σταματά εδώ, αφού η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, δίνει συνεχής αναβολές στο ζήτημα, από την προηγούμενη Δημοτική αρχή με τον πρώην Δήμαρχο κ. Β. Κωνσταντόπουλο, μέχρι και τη σημερινή δημοτική αρχή  με τον κ. Αθανάσιο Κοσματόπουλο.

Όλοι οι αρμόδιοι είναι ενήμεροι για την κατάσταση και δεν δίνουν λύση…” αναφέρει ο κάτοικος του Βελβεντού, που επικοινώνησε με το KOZANILIFE.GR.

Η αγανάκτηση των κατοίκων έχει φτάσει στο απροχώρητο, με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερβίων Βελβεντού, αφενός να προτίθεται τυπικά για την αποξήλωση και αντικατάσταση του αγωγού, αφετέρου να δίνει συνεχώς αναβολές με αποτέλεσμα να παρατείνεται το πρόβλημα των κατοίκων.

Η τελευταία αναβολή, ήταν η “σταγόνα” που ξεχείλισε το ποτήρι, όπου στις 21 Μαρτίου ήταν να γίνει η αντικατάσταση και μετατέθηκε για τη 1 Απριλίου.

Οι κάτοικοι, ζητούν άμεση λύση εδώ και τώρα και όχι άλλη αναβολή στο πρόβλημά τους.

Το μεγάλο ερωτηματικό που θέτουν είναι, ποιος θα επωμιστεί όλη αυτή τη ζημιά  τόσο ετών, που έχουν πάθει οι Βελβεντινοί που γειτονεύουν με την εν λόγω οικία.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν το πρόβλημα, τα λύματα έχουν βγει μέχρι το δρόμο.

Οι κάτοικοι αφού έχουν εξαντλήσει όλες τις προσπάθειές τους, θεώρησαν σκόπιμο πώς η δημοσίευση του προβλήματός τους, ενδεχομένως να είναι η απάντηση στο πρόβλημά τους, θέτοντας προ των ευθυνών τους αρμόδιους για την καθυστέρηση της αποκατάστασης του αγωγού, ενώ κρίνουν ότι αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.