Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης: «Αν η ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με τα θέματα της υγείας, να καλέσει όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς σε ουσιαστικό διάλογο»



iatrikos_sillogos_kozanisΟ Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης  παρακολουθεί με ανησυχία το τελευταίο διάστημα θεσμικά όργανα της Tοπικής Aυτοδιοίκησης να τον παρακάμπτουν, και να αγνοούν ότι αυτός είναι  ο νομικά κατοχυρωμένος ορισμένος  σύμβουλός τους (ΦΕΚ.Α 225/07.11.1957).

Με αίσθημα ευθύνης για το κοινωνικό σύνολο αναγκαζόμαστε να υπενθυμίσουμε ότι αν η ΠΕΔ Δυτ.Μακ. θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με τα θέματα της υγείας να προσκαλέσει όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς (3η ΥΠΕ, Περιφέρεια Δυτ. Μακ. και τους 4 Ιατρικούς Συλλόγους Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας) σε ουσιαστικό διάλογο, μακριά από εξωθεσμικά και επικοινωνιακά παιχνίδια.

Δεν διεκδικούμε απόλυτες και αποκαλυπτικές αλήθειες, μας αρκούν συνεπείς και μετρημένες σκέψεις που δεν περιφρονούν, δεν διχάζουν  ούτε αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

Επείγει να κατανοήσουμε την σημερινή ζοφερή πραγματικότητα και να θέσουμε εφικτούς στόχους και προτεραιότητες.

Το βασικό άμεσο ζήτημα είναι η κάλυψη των υγειονομικών κενών θέσεων από  μόνιμο προσωπικό και πάνω σε αυτό θα έπρεπε να είμαστε εστιασμένοι, απαιτώντας τα αυτονόητα από την κεντρική εξουσία.

Τα υπόλοιπα υποθάλπουν κινδύνους εσωτερικής τοπικής αντιπαράθεσης με ακύρωση των δίκαιων αιτημάτων μας και περαιτέρω υποβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών υγείας.

Για το Δ.Σ.
    
Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας
Χαράλαμπος Τσεβεκίδης                                           Ελευθέριος Τσαρίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.