Ο Σταύρος Καπλάνογλου για τις διαλέξεις που πραγματοποιεί στο Σύλλογο Μικρασιατών Κοζάνης



ssitrf7ift789iuou9

Εδώ και λίγο καιρό, πραγματοποιούνται διαλέξεις στην αίθουσα του Μικρασιατικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης, από τον Σταύρο Καπλάνογλου, μετά από σχετική πρόταση του Δ.Σ.

Οι ομιλίες γίνονται στο στέκι του Συλλόγου, Πόποβιτς 2. Την Κυριακή 20/3 , στις 6.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα διάλεξη,με θέμα: ” Οι αλησμόνητες πατρίδες: η Κύζικος, η Πάνορμος και τα Νησιά του Μαρμαρά”. Θα δοθούν πληροφορίες για την ιστορία τους, τον πληθυσμό τους, πριν τη μεγάλη καταστροφή, τα μέρη όπου κατέληξαν οι κάτοικοι, μετά την ανταλλαγή, αλλά και στοιχεία για την εκπαίδευσή τους.

Σ’αυτήν τη δραστηριότητα, έγινε αναφορά στην εκπομπή “Ώρα αιχμής”,με το δημοσιογράφο Απόστολο Γαϊτάνη, όπου δόθηκαν στοιχεία και για την πρώτη διάλεξη, της οποίας το θέμα ήταν “Βίοι παράλληλοι του Ελληνισμού,στην Κεντρική Ελλάδα και τη Μικρά Ασία”.Αναφορά υπήρξε επίσης και για τη νέα σειρά, που παρουσιάζει, σχετική με το περιβάλλον της Δυτ. Μακεδονίας και τις 50 λίμνες της.

Απόσπασμα από την εκπομπή του Flash «Ώρα αιχμής»:

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.