Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη: 240 γυναικόπαιδα και 4 εγκυμονούσες μεταξύ των συνολικά 350 προσφύγων



syyjtsytsytsyjstyt

Στην Κοζάνη έφτασαν με πέντε λεωφορεία 350 πρόσφυγες προκειμένου να φιλοξενηθούν στο κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, όπου εθελοντές και συνεργεία του Δήμου προετοίμασαν τον χώρο.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι από την Συρία και όπως ανέφεραν ταξιδεύουν με τα λεωφορεία προς την Ειδομένη εδώ και τρεις ημέρες. Τα σημάδια της κόπωσης και της εξάντλησης είναι εμφανή και πολύ περισσότερο στα μικρά παιδιά. Χρειάστηκε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε ορισμένα παιδιά προσχολικής ηλικίας που παρουσίαζαν σημάδια εξάντλησης, στο ιατρείο που λειτουργεί εντός του γυμναστηρίου από παθολόγους και παιδιάτρους του νοσοκομείου Κοζάνης.

Από τους 350 πρόσφυγες, 155 είναι βρέφη και παιδιά από δύο μηνών έως επτά ετών, 85 γυναίκες από τις οποίες οι τέσσερις είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Για τις εγκύους και τις γυναίκες με βρέφη, για την καλύτερη διαμονή τους, έχει διαμορφωθεί ένας ξεχωριστός χώρος εντός του γυμναστηρίου.

Μόλις έφτασαν οι πρόσφυγες οι εθελοντές τους προσέφεραν πρόχειρο φαγητό, ενώ τα γεύματα έχει αναλάβει να ετοιμάζει και να πακετάρει εθελοντική ομάδα που λειτουργεί σε κτίριο της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου.

Την ευθύνη της φιλοξενίας στο γυμναστήριο έχει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και την ευθύνη της προετοιμασίας των γευμάτων και πρόχειρου φαγητού έχει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης Μανώλης Κουτσοσίμος.

Εξάλλου, στο νοσοκομείο Κοζάνης προσκομίστηκε σε κακή κατάσταση χθες το βράδυ ένας 16χρονος Αφγανός που είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού πριν από πέντε μήνες, και οι γιατροί, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Γιαννακίδη, κάνουν ό,τι καλύτερο για να μην διατρέξει κίνδυνο η υγεία του.

Από την naftemporiki.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.