Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου «Μελέκ… Θρησκεία μου είναι… η αγάπη» στο μουσείο Πτολεμαΐδας

gdhhdghthtrfhtrf

Το βιβλίο με τίτλο: « Μελέκ…Θρησκεία μου είναι…η αγάπη»  του Εκπαιδευτικού Αλέξανδρου Σπανίδη , παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ανθρωπολογικού –  Παλαιοντολογικού Μουσείου Πτολεμαϊδας , όπου το «παρών» έδωσε και η ηρωίδα του πονήματος Γενική Πρόξενος Ακτής Ελεφαντοστού και Πρέσβειρα UNAIDS  Μέρω  Κεσεσίογλου .

Το βιβλίο αναφέρεται στο έργο και στο όραμα της κ. Κεσεσίογλου , της οποίας η 25 χρονη φιλανθρωπική δράση στην Αφρική έδωσε το ερέθισμα στο Συγγραφέα για να προχωρήσει στην καταγραφή της προσφοράς της Ελληνίδας στον άνθρωπο .

«Είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι στην Πτολεμαϊδα και στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Εορδαίας ,για την παρουσίαση του βιβλίου. Πέρασα 25 χρόνια δράσης στην Αφρική και όχι μόνο  με πολλές περιπέτειες και κινδύνους , ενώ τα πρόσωπα που αναφέρονται είναι όλα υπαρκτά» τόνισε η κ. Κεσεσίογλου ευχαριστώντας τον  κ. Σπανίδη για τη συγγραφή του έργου.

Αναφερόμενος στην ηρωίδα του, με την οποία γνωρίζεται από το 1995 ,  ο Συγγραφέας επεσήμανε ότι τον άγγιξε η πλούσια ανθρωπιστική δράση της και προσπάθησε μέσα από τις αφηγήσεις της να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και σε διάστημα 8-10 μηνών να γράψει το βιβλίο .

«Η κ. Κεσεσίογλου είναι ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί ηθικές και πνευματικές αξίες και μέσα από τις πράξεις  της στέλνει επίκαιρα μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης» επεσήμανε ο δημιουργός του έργου.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη τόσο προς τον Συγγραφέα όσο και προς την ηρωίδα του , ενώ αναφερόμενος στο βιβλίο τόνισε ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον και  επίκαιρο έργο , που προβάλλει την ανθρωπιά των Ελλήνων .

Από την πλευρά του «καλοτάξιδο» ευχήθηκε να είναι το βιβλίο και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος  Κωτσίδης , χαιρετίζοντας την  εκδήλωση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.