Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Βοΐου για το θάνατο του Βασίλη Πάτρα – Συλλυπητήριο του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης

sillipitirio_banner

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου μετά την είδηση του θανάτου του Βασιλείου Πάτρα, πρώην Προέδρου     Κοινότητας Γαλατινής, Δημάρχου Ασκίου και Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, συνήλθε στις 23 Φεβρουαρίου 2016, σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα να εκδόσει το παρακάτω ψήφισμα:

«Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορηθήκαμε τον απροσδόκητο θάνατο του εκλεκτού μας συμπατριώτη, του πρώην Πρόεδρου της Κοινότητας Γαλατινής, πρώην Δημάρχου Ασκίου επί σειρά ετών και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλη Πάτρα του Zήση.

Ένα εκλεκτό μέλος της τοπικής μας κοινωνίας, ένας εξαίρετος συνάδελφος δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε πρόωρα και άφησε πίσω δυσαναπλήρωτο κενό.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εκτάκτως, προκειμένου να εκφράσουμε τη βαθειά μας θλίψη για τον πρόωρο χαμό του, γιατί ο Δήμος μας σήμερα είναι πιο φτωχός, να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους φίλους του, να αποτίσουμε τον ελάχιστο οφειλόμενο φόρο τιμής στον φίλο και συμπατριώτη μας, που κατά την ενασχόλησή του με τα κοινά υπηρέτησε με επιτυχία την Αυτοδιοίκηση  και τους πολίτες μας, από όποια θέση και αν κλήθηκε να τον υπηρετήσει, είτε ως Πρόεδρος της Κοινότητας Γαλατινής, είτε ως Δήμαρχος Ασκίου, είτε ως Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Είμαστε βαθύτατα συγκινημένοι γιατί χάσαμε έναν άνθρωπο, ο οποίος στην πορεία του έδειξε την εντιμότητά του, έδειξε τις υψηλές αρχές που απέκτησε, με τις οποίες διαπαιδαγώγησε την οικογένειά του, πορεύτηκε στο χώρο της εργασίας του  και υπηρέτησε την τοπική κοινωνία.

Ο Βασίλης Πάτρας, ένας άνθρωπος ξεχωριστός, για το ήθος του, την ευθύτητά του, βαθειά δημοκράτης, ενεργός πολίτης της κοινωνίας, με τη δική του προσωπικότητα.

Υπήρξε ειλικρινής, ευαίσθητος, ευγενής. Κέρδισε επάξια την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του, των συνεργατών του, των πολιτικών του αντιπάλων, δημιουργώντας πάντοτε μία σχέση εκτίμησης.

Μία ξεχωριστή προσωπικότητα που ο λαός του Βοΐου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας, που αναμφισβήτητα πολύ τον αγάπησε, τον τίμησε ιδιαίτερα εκλέγοντάς τον Κοινοτάρχη, Δήμαρχο επί σειρά ετών και Περιφερειακό Σύμβουλο, και αυτός τον υπηρέτησε βάζοντας πάνω από όλα το κοινωνικό συμφέρον.

Η παρουσία και η προσφορά του Βασίλη Πάτρα  πολύ σημαντική και πραγματικά είναι φτωχότερη η περιοχή μας σήμερα, γιατί λείπει από κοντά μας.

Εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο του εκλεκτού μας φίλου και συμπολίτη μας,  σας καλώ να δώσουμε Ψήφισμα, προς ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου, μετά από διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη του την ανωτέρω εισήγηση, ΟΜΟΦΩΝΑ:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, για
τον πρόωρο και αδόκητο θάνατο του πρώην Πρόεδρου της Κοινότητας Γαλατινής, πρώην Δημάρχου Ασκίου επί σειρά ετών και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλη Πάτρα του Zήση, που υπηρέτησε το θεσμό της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, και διακρίθηκε για την εργατικότητα του, την ευσυνειδησία του, την εντιμότητά του, το ήθος του, την ευθύτητά του, την ειλικρίνειά του, αλλά και το πάθος του για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας, λαμβάνοντας υπόψη την εκτίμηση, το σεβασμό, την αποδοχή και την αγάπη των συμπολιτών μας, ως ακολούθως:
1. Να εκφράσει τη βαθιά οδύνη του και τη θλίψη του λαού του Βοΐου, για την απώλεια του εκλεκτού μέλους του που με την προσωπική και την πολιτική του αρετή τίμησε το Δήμο και την κοινωνία μας.
2. Να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένειά του.
3. Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία του.
4. Να κατατεθεί στεφάνι από το Δήμαρχο Βοΐου.
5. Να αναλάβει ο Δήμος τη δαπάνη της κηδείας.
6. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
7. Να αναγνωσθεί το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
8. Να αναρτηθεί το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.»

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Με θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης “Η Αγία Παρασκευή” πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του Βασίλειου Πάτρα
Ο Βασίλης Πάτρας, ένα άξιο τέκνο της Περιοχής του Βοΐου, ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας, άνθρωπος με ήθος ο οποίος προσέφερε τα μέγιστα στα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση, θα μείνει αξέχαστος σε όλους μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, και να είναι ελαφρύ το χώμα της Γαλατινής, της ιδιαίτερής του πατρίδας, που θα τον σκεπάσει.

Με Τιμή για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ο Αντιπρόεδρος

Παπαγιώτας Ευάγγελος
Αποστολόπουλος Απόστολος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.